Kuva: Fotolia

Pakasta kypsynyt banaani helposti smoothieta tai leivonnaisia varten - katso ohje

20.07.2017 17:15 - Senja Rapila

Monet tekevät sen virheen, että he laittavat pilkotut banaaninpalaset suoraan pakastepussiin. Niin ei kuitenkaan kannata tehdä.

Monet saattavat heittää ylikypsät eli ruskean värin saaneet banaanit suoraan roskiin, kun niitä ei halua syödä sellaisenaan. Muutaman minuutin vaivalla banaanit voi kuitenkin pakastaa ja ne voi hyödyntää myöhemmin smoothieissa ja muissa herkkuleivonnaisissa.

Eli kuinka kypsät banaanit kannattaa pakastaa? Voit katsoa ohjeen alapuolelta:

1. Aloita kuorimalla ylikypsät banaanit. Ylikypsät banaanit ovat loistavia pakastettavia, sillä niissä on paljon enemmän makua kuin vähemmän kypsissä.

2. Pilko banaanit pieniksi palasiksi. Mitä pienempiä palaset ovat, sitä helpompi ne on murskata tehosekoittimessa. Kokonainen, jäätynyt banaani voi tuottaa vaikeuksia jopa parhaimmallekin tehosekoittimelle.

3. Laita palaset leivinpaperin päälle. Älä laita banaanin palasia suoraan pakastepussiin, sillä ne jäätyvät muuten suureen könttiin.

4. Tee pakastimeen tilaa ja jäädytä banaaninpalaset leivinpaperin päällä. 

5. Siirrä jäätymisen jälkeen pakastepussiin. Jos haluat, annostele banaanit pakastepusseihin niin, että yhdessä pakastepussissa on sopiva määrä banaaneja yhteen smoothieen.

Olemme myös kertoneet, että muitakin elintarvikkeita voi pakastaa kuin pelkästään banaania. Esimerkiksi vesimeloni, mango tai appelsiini ovat todella herkullisia pakastettuina.

Tiesitkö, että myös vaahtokarkkeja kannattaa pakastaa? Voit katsoa listan pakastettavista herkuista täältä.

Lue myös: Olisitko uskonut - myös viiniä, hedelmiä ja kananmunia voi pakastaa

Kilpailut

Uusimmat