Kuva: Fotolia

Olut sopii mainiosti myös joulupöytään - katso miten luot parhaat makuparit

11.12.2017 14:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Viinin voi huoletta vaihtaa olueen, sillä se sopii ruokajuomaksi usein jopa paremmin.

Olutbuumi on muutaman vuoden aikana vallannut myös Suomen. Nykyään yhä useampi haluaa maistella erilaisia oluita ja niitä otetaan yhä rohkeammin myös ruokajuomaksi.

Harva kuitenkaan on tullut miettineeksi, että olut itse asiassa on usein jopa viiniä parempi valinta ruokajuomaksi. Siinä variaatioita riittää ja siksi olutpullot kannattaa nostaa myös osaksi joulupöytää.

Pien-olutkaupan myymälävastaava Hanna Montosen mukaan jouluruokien kanssa voi yhdistellä todella monenlaisia oluita.

- Voisin sanoa, että jouluruokien kanssa sopivat muun muassa maltaisemmat ESB:t eli extra special bitterit. Joulukalojen kanssa sen sijaan sitruksiset humaloidut IPAt ja APAt toimii. American pale aleissa on nimittäin sopivasti katkeroa leikkaamaan kalan rasvaisuutta. Sen lisäksi siinä on se sitruksinen maku, joka toimii aina kalan kanssa, Montonen toteaa Voice.fi:n haastattelussa.

(kuva: Fotolia)

Tämän lisäksi kinkun kaveriksi kannattaa kokeilla jotain savuisempaa vaihtoehtoa.

- Kinkun kanssa voisi toimia myös jokin savuinen olut, kuten saksalainen rauh bier. Ja tietenkin pils, se sopii kaiken kanssa.

Olut toimii hyvin myös jälkiruokana. Jos siis ruokailun jälkeen mahaan ei mahdu enää pipareita, voi herkutteluhetken viettää myös oluen kanssa.

- Imperial stoutit ja barley winet ovat todella hyviä jälkiruokia. Ne vaativat pienen lämpenemisen, joten ne ovat siitäkin syystä loistavia nautiskeluoluita, Montonen vinkkaa.

Lue myös: Olutlasi tulee aina huuhdella ennen käyttöä - asiantuntija kertoo miksi

Lue myös: Oletko vannoutunut viininjuoja? Katso mitkä oluttyypit sinun kannattaa ottaa haltuun

Kilpailut

Uusimmat