Kuva: Janne Westerlund

Lasten rakastamasta juhlateemasta saa helposti myös tyylikkään - "Äidit eivät ole niin innoissaan"

19.03.2018 19:15 - Henna Koste

Juhlien halutaan yhä useammin sointuvan mutkattomasti kodin sisustukseen. Juhla-ammattilainen Noora Iloranta tietää, että lastenjuhlatkin voi aina järjestää tyylillä.

Aina on syytä juhlaan -kirjan (Readme.fi) kirjoittanut Noora Iloranta on huomannut, että lastenjuhliin panostetaan vuosi vuodelta enemmän. Teemat vaihtelevat trendien mukaan.

- Suomessa erilaiset eläinaiheet ovat nyt suosittuja. On kiva, että meille suomalaisille tutut metsäneläimet ovat myös nousussa: ketut ja karhut, ja niihin sointuvat vihreän sävyt. Viidakkoteema on ollut maailmalla iso trendi. Myös mustavalkoinen pandateema miellyttää monen silmää, Iloranta kertoo.

Etenkin tyttöjen mieleen on Disneyn Frozen-elokuvan satumaisen huurteinen maailma.

- Frozen on ollut vuosia suosittu teema, josta äidit eivät ole niin innoissaan. Suosio on näkynyt vahvimmin parin viime vuoden aikana, juhla-ammattilainen toteaa.

Äitien suhtautuminen johtuu Ilorannan mukaan siitä, että juhlien halutaan sointuvan kodinsisustukseen. Frozen ei välttämättä siihen luontevasti sovi. Iloranta tietää, että Frozen-juhlista voi kuitenkin loihtia helposti tyylikkäät.

- Materiaalit vaikuttavat paljon. Värimaailmana toimii talvesta tutut hohtavat sininen ja hopea. Yhdistämällä yksivärisiä koristeita läpikuultavaan ja kimaltavaan, saa aikaan näyttävän mutta tyylikkään kokonaisuuden, hän neuvoo.

Omaa Pop up kemut -nimistä juhlakauppaa pyörittävä Iloranta tietää, että synttärisankarit suhtautuvat juhliinsa eri tavoin.

- Joissain perheissä lapsella on todella voimakkaat mielipiteet ja niitä kunnioitetaan. Toisilla taas on vahnempien kanssa täysin yhteinen sävel, juhlaguru toteaa.

Kenelle sitten kuuluu päätösvalta juhlista?

- Vaivaa näkevän juhlien järjestäjän täytyy olla tyytyväinen. On kuitenkin tärkeää kuunnella juhlasankarin mieltymyksiä – pitääkö hän vaikka keltaisesta tai pinkistä. On hyvä löytää kompromissi, joka miellyttää molempia, Iloranta muistuttaa.

Artikkelikuva on Aina on syytä juhlaan -kirjasta. Tarjoiltavat on tyylikästä valita värimaailman mukaan: popcornit, hattara, vaahtokarkit ja jäätelö sointuvat huurteiseen juhlaan.

Noora Ilorannan Aina on syytä juhlaan on kevään kirjauutuus. (kuva: Janne Westerlund)

Lue myös: Suloinen jäätelöherkku ei voisi olla helpompi - ota haltuusi lastenjuhlien hitti

Kilpailut

Uusimmat