Kuva: Shuterstock

Pidä hyttyset loitolla myös ilman hyttysmyrkkyä - 4 helppoa niksiä

30.07.2018 17:45 - Emmi Moilanen

Jos hyttysmyrkkyä ei ole saatavilla, esimerkiksi tuuletin tai laventelin tuoksu pitää verenimijät loitolla.

Kesän lämpimät säät tuovat mukanaan myös hyttyset, joiden puremat voivat äityä ikävän punoittaviksi ja kutiaviksi. Hyttysmyrkky on tehokas keino sujojautua ikäviltä puremilta mutta jos myrkkyä ei ole saatavilla, verenimijöiden karkottamiseen on olemassa myös muutama kotikonsti.

Lue alta Pure Wow -sivuston listaamat niksit, joiden avulla pidät hyttyset kaukana kotikonstein.

1. Pukeudu vaaleisiin vaatteisiin

Tummat värit houkuttelevat verenhimoisia hyttysiä puoleensa voimakkaammin kuin vaaleat sävyt. Pure Wown artikkelissa huomautetaan, että erityisesti aamuisin ja iltaisin vaalean asun valitseminen on järkevää, sillä hyttyset parveilevat erityisesti juuri näinä vuorokauden aikoina.

2. Hyödynnä laventelin tuoksua

Myös laventelin tuoksu voi pitää hyttyset loitolla ja pois iholta. Hyödyn saat irti istuttamalla kasvia puutarhaasi tai käyttämällä laventelin tuoksuista eteeristä öljyä.

3. Syö valkosipulia

Valkosipulia syömällä saatat välttyä myös kutiavilta hyttysenpuremilta. Ihohuokosistasi poistuva voimakas tuoksu saa verenimijät pysymään loitolla.

4. Ota tuuletin avuksi

Jo pieni tuulenvire saa aikaan sen, että hyttysen lentäminen vaikeutuu. Terassilla istuskellessasi ota mukaan myös tuuletin, jonka ansoista saat nauttia kesäilloista kaikessa rauhassa.

Lue myös: Kutiava hyttysenpisto? Helpot kotikonstit ärtyneen ihon rauhoittamiseen

Lue myös: Varo infektiota! - 7 asiaa, jotka jokaisen tulisi tietää hyönteisten pistoista ja puremista

Lähde: Pure Wow

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat