Kuva: Shutterstock

Milloin vaate on aika laittaa kiertoon? 7 varmaa merkkiä, joista tiedät

12.01.2019 16:15 - Emmi Moilanen

Vaatteet, joissa roikkuu yhä vuosienkin jälkeen vielä hintalappu kiinni, on aika laittaa hyvällä omalla tunnolla kiertoon.

Vaatekaappien tilan puute ja asukriisit johtuvat usein siitä, että vaatteet ovat epäjärjestyksessä ja niitä on käyttötarvetta nähden kertynyt kaappiin liikaa. Bustle-sivusto listasi merkit, jotka paljastavat, että vaatekaappisi on kertynyt tarpeettomia vaatteita ja asusteita.

Voit hyödyntää alla olevaa listausta miettiessäsi, mitkä asut on aika laittaa kiertoon ja mitkä tuottaisivat sinulle iloa vielä pitkään.

Merkit, joista tiedät, että vaatteesta kannattaa jo luopua:

1. Et ole käyttänyt vaatekappaletta enää vuosiin.

2. Vaate ei enää miellytä silmääsi ja tiedät, että käyttäisit sitä enää korkeintaan hätätapauksessa.

3. Vaate tuntuu epämukavalta päälläsi tai se ei istu kunnolla, ja joudut nykimään esimerkiksi helmaa koko ajan alaspäin.

4. Aamuisin vaatekaappiin katsoessasi sinusta tuntuu, että valtavasta vaatemäärästä huolimatta suuri osa asuista on sellaisia, joita sinun ei tee enää mieli pukea yllesi. Tämä on merkki siitä, että on aika ryhtyä karsintapuuhiin.

5. Vaate on sellainen, jota et enää käytä mutta olet säilyttänyt sitä vain jonkin muiston tai tunnearvon takia.

6. Vaatteella ei enää ole käyttöä nykyisessä elämäntyylissäsi. Esimerkiksi ylimääräisistä juhlavaatteista voi luopua siinä tilanteessa, kun rauhalliset koti-illat houkuttelevat enemmän baareissa tanssimisen sijaan.

7. Vaatekappale on sellainen, jossa roikkuu yhä hintalappu kiinni, vaikka ostohetkestä on vierähtänyt jo useita kuukausia tai jopa vuosia.

Lue myös: Kauden trendivaate taipuu tyyliin kuin tyyliin - katso kauneimmat vaihtoehdot eri budjeteille

Lue myös: Ethän huuhtele piilolinssejä vessanpöntöstä? Saatat itsesi ja muut vaaraan

Lue myös: Onko aika vaihtaa tyyny uuteen? Niksi, jolla selvität asian

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat