Kuva: Shutterstock

Herkulliset porkkana-kvinoapihvit sulavat suussa - kokeile ja ihastu

12.05.2019 15:15 - Karoliina Kotala

Maukkaat vegepihvit maistuvat taatusti lihansyöjillekin.

Kesän grillikausi on parhaillaan starttaamassa, mutta jos runsas lihansyönti ei houkuttele, kannattaa testiin ottaa ehdottomasti maistuvat porkkana-kvinoapihvit. Oikeilla mausteilla pihvit lyövät laudalta perinteiset grilliherkut ja pihvit on helppo valmistaa niin liedellä kuin grillissäkin.

Porkkana-kvinoapihvit

½ dl kypsentämätöntä kvinoaa

2 kananmunaa

1 kg porkkanoita

1 dl vehnäjauhoja

1 tl juustokuminaa

½ tl chilijauhetta

1,5 tl suolaa

1. Huuhtele kvinoa kylmän veden alla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Pese ja kuori porkkanat. Pilko kuutioiksi ja keitä pehmeiksi. Soseuta sitten porkkanat soseeksi sauvasekoittimella.

3. Lisää porkkanasoseen joukkoon kananmunat, mausteet, kvinoa ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

4. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista miedolla lämmöllä pannulla tai grillissä.

5. Nauti esimerkiksi kurkkudipin ja pitaleipien kanssa.

Lue myös: Vähähiilihydraattinen juustokakku kerää kehuja - kokeile ja ihastu!

Kilpailut

Uusimmat