Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Juomavinkki.fi
Kuva: Shutterstock
Nyt juhlitaan kesää! Leivo ihana kakku kesän kunniaksi
Kesällä grilliherkkujen välissä maistuu makea. Näillä ohjeilla leivot ystäville tai yllätysvieraille maukkaat kesäkakut.
Naked cake
noin 10 annosta
Pohja
100 g sulatettua voita
5 keskikokoista munaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl marjamehua tai esim. Gato Negro Breeze Fresh Berries -wine spritzeriä
Täyte
4 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
3 rkl vanilliinikreemijauhetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Väliin ja koristeeksi
3 dl mansikoita
2 dl mustikoita
2 dl kotimaisia vadelmia
(tuoreita kirsikoita)
sitruunamelissan lehtiä
Pohjan valmistus
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljajauhe vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula muna-sokerivaahtoon.
3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina voideltuun, noin 20 cm halkaisijaltaan olevaan alumiiniseen kakkuvuokaan.
5. Paista kakkua uunin keskitasossa noin 40-45 minuuttia, tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Täytteen valmistus
1. Vatkaa kerma, tomusokeri ja vanilliinikreemijauhe jämäkäksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto.
Kakun kokoaminen
1. Nosta ensimmäinen pohja kakkuvadille. Kostuta pohja. Levitä 1/3 täytteestä ensimmäisen pohjan päälle. Lisää täytteen päälle 1/3 osa marjoista.
2. Toista edellä olevat kohdat joka kerroksittain. Koristele kakku vielä sitruunamelissan lehdin.
Trooppinen juustokakku
noin 10 annosta
Keksipohja
150 g digestivekeksejä
75 g sulatettua voita
Täyte
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl hedelmämehua tai esim. Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeriä
Kiille
3 liivatelehteä
140 g ananasta
2 dl hedelmämehua tai esim. Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeriä
3 rkl sokeria
Koristeluun
2 säilykepersikkaa lohkottuna
1 kiivi kuorittuna ja lohkottuna
1 passionhedelmä halkaistuna
1 dl kotimaisia vadelmia
1 dl mansikoita
Keksipohja
1. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulaan voihin.
2. Pingota leivinpaperi noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen.
3. Laita pohja pakkaseen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Täyte
1. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma vaahdoksi. Vatkaa yhteen sokerit ja tuorejuusto.
3. Kuumenna 1 rkl hedelmämehua tai wine spritzeriä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan juomaan. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki.
3. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen sähkövatkaimella samalla vatkaten.
4. Kääntele kerma tuorejuustoseokseen ja kaada seos keksipohjan päälle.
5. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Kiille
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
2. Aja ananakset tehosekoittimessa sileäksi seokseksi.
3. Lisää ananasseos, sokeri ja hedelmämehu tai wine spritzer kattilaan ja kiehauta. Purista liivatteista vesi ja sulata ne nesteeseen. Anna kiilteen jäähtyä hetki.
4. Valuta kiille jääkaapissa hyytyneen kakun päälle lusikkaa apuna käyttäen. Nosta kakku takaisin jääkaappiin vielä pariksi tunniksi, jotta kiille hyytyy.
Koristelu
Irrota kakku varovasti vuoasta ja asettele koristeet kakun pintaan haluamallasi tavalla, juuri ennen tarjoilua.
Reseptit: Juomavinkki.fi