Kuva: Shutterstock

Ammattikokki vinkkaa: Ruuanlaittoniksit, joita jokaisen kotikokin tulisi hyödyntää

25.08.2019 18:15 - Emmi Moilanen

Yksinkertaiset vinkit tekevät ruuanlaitosta nopeampaa ja helpompaa.

Popsugar-sivusto haastatteli kokki ja ravintoloitsija Boris Ginetiä, joka listasi julkaisulle ne ruuanlaittoniksit, joista jokaisen kotikokinkin tulisi tietää. Suomensimme käytännöllisimmät vinkit alle.

Viimeistele annos tuoreilla yrteillä

Ripottele tuoreita yrttejä annoksen päälle; silmänruuan lisäksi yrtit tuovat usein aterian makuja paremmin esiin.

Älä ahda paistinpannua liian täyteen

Liian täyteen annosteltu paistinpannu aiheuttaa sen, etteivät raaka-aineet paistu ja ruskistu tehokkaasti, vaan saattavat jäädä veteliksi.

Pilko sipuli ilman kyyneleitä

Popsugarin artikkelista käy ilmi, että sipulin kanta tulisi leikata pois vasta viimeisenä, jos mielii selvitä toimenpiteestä ilman kyyneleitä. Voit pitää sipulia myös kymmenen minuuttia kylmässä vedessä, ennen kuin alat pilkkomispuuhiin.

Silkkisempi smoothie

Pehmeän smoothien salaisuus on lisätä tehosekoittimeen ensiksi nestemäiset ainesosat. Tämä niksi pidentää myös blenderin käyttöikää, sillä ainesosat sekoittuvat vaivattomammin nesteen ollessa pohjalla.

Kotitekoinen salaatinkastike

Ginet vinkkaa kotikokkeja suosimaan myös itsetehtyä salaatinkastiketta kaupan valmisversioiden sijaan. Sekoita yksi mitallinen esimerkiksi omenasiiderietikkaa kolmeen mitalliseen oliiviöljyä, sekä lisää joukkoon ripaus suolaa ja pippuria tuomaan makua. Myös dijon-sinappi toimii tämän yhdistelmän joukkoon erinomaisesti.

Kotitekoinen salaatinkastikse säilyy jääkaapissa noin viikon.

Lisää ammattilaisten ruuanlaittovinkkejä pääset lukemaan täältä.

Lue myös: Onko aika vaihtaa tyyny uuteen? Niksi, jolla selvität asian

Lue myös: Addiktoivimmat ruoat listattiin - löytyykö oma suosikkisi listalta?

Lue myös: Lievitä närästyksen oireita syömällä – 7 ruoka-ainetta, jotka hellivät ruuansulatuksen toimintaa

Lähde: Popsugar

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat