Mitä juustolle kaveriksi? Katso reseptit maistuviin makupareihin

20.11.2019 15:22 - Katja Nygård / katja.nygard@bauermedia.fi

Oletko kyllästynyt juustolautasella perinteisiin hilloihin ja viinirypäleisiin? Jos kaipaat vaihtelua, kokeile seuraavia herkullisia seuralaisia juustoille.

Hunajamantelit

200 g manteleita

1 rkl hunajaa

1 ripaus suolaa

Valmistusohje:

1. Paahda manteleita kuumalla kuivalla pannulla.

2. Nosta pois liedeltä ja sekoita heti sekaan hunaja.

3. Mausta suolalla.

4. Säilytä mantelit huoneenlämmössä.

Vinkki! Hunajamantelit sopivat erityisen hyvin Valio Keisarinna -juuston kanssa.

Kanelicurd

1 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

2 tl kanelia

25 g voita

Valmistusohje:

1. Keitä kermaa ja fariinisokeria pienessä kattilassa muutama minuutti, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Sekoita joukkoon sauvasekoittimella kaneli ja pehmeä voi. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Tarjoa kanelicurdia esim. Valio Juhla Cheddar -juuston kanssa.

Glögimarinoidut taatelit

200 g kuivattuja kivettömiä taateleita (tai luumuja)

1 ½ dl glögiä

Valmistusohje:

1. Keitä taateleita ja glögiä kattilassa noin 10 minuuttia.

Vinkki! Glögitaatelit maistuvat erityisesti yhdessä Valio Alppi Kreivi -juuston kanssa.

Punajuuricarpaccio

2 kpl valmiiksi keitettyä punajuurta

½ tl suolaa

1 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl hunajaa

Valmistusohje:

1. Siivuta joko veitsellä tai mandoliinilla kypsä punajuuri mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

2. Lado punajuurisiivut tarjoiluastiaan, mausta suolalla ja valuta päälle balsamiviinietikkaa ja hunajaa.

Vinkki! Murustele päälle Valio Aura Gold -juustoa.

Mantelisiirappi

¾ dl sokeria

1 ½ dl kuorittuja manteleita

1 ½ dl saksanpähkinöitä

1 dl omenatäysmehua

1 dl vaahterasiirappia tai hunajaa

Valmistusohje:

1. Valmista ensin mantelisiirappi. Sulata sokeri teräskattilassa ja anna paahtua kauniin vaaleanruskeaksi. Varo, ettei sokeri pala. Nosta kattila levyltä.

2. Sekoita sulaan sokeriin karkeasti rouhitut mantelit ja pähkinät. Lisää omenatäysmehu ja vaahterasiirappi. Keitä 4—5 minuuttia.

3. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirappi sakenee jäähtyessään.

Vinkki! Mantelisiirapin seurana maistuu Valio Mustaleima Emmental -juusto.

Reseptit. Valio Koekeittiö

Kokeile myös näitä yllättäviä makupareja:

Lakritsi + sinihomejuusto (esim. Aura Gold)

Tahini + cheddarjuusto (esim. Valio Juhla)

Mantelimassa + gouda (esim. Valio Salaneuvos Vanhempi)

Kuuntele lisää juuston maistelun saloista RadioPlayn uudesta juustoaiheisesta Piece of Cheese -podcast-sarjasta. 

Lue myös: Löydä juustolle sopiva viini – lue asiantuntijan vinkit!

Kilpailut

Uusimmat