Kuva: Shutterstock

Luo kotiin stressitön ja seesteinen tunnelma - 4 sävyä, joita kannattaa suosia sisustuksessa

24.04.2021 14:15 - Emmi Moilanen

Sininen on yksi niistä väreistä, joiden tiedetään luovan huoneeseen rauhallista tunnelmaa.

Uutisoimme aiemmin pienen budjetin sisustusvinkeistä, joiden joukosta löytyy myös ilmaisia niksejä kodin ilmeen piristämiseen. Pääset lukemaan jutun tästä.

Jos piristävien elementtien sijaan kaipaat asuntoosi rauhallista ja seesteistä tunnelmaa, ota haltuun sisustussuunnittelija Julia Millay-Walshin värivinkit. Millay-Walsh listasi Pure Wow -julkaisulle neljä väriä, joiden tiedetään lievittävän stressiä.

Sinisen eri sävyt

- Seesteiset ja rauhalliset sinisen värit rauhoittavat myös mieltä, laskevat verenpainetta, lievittävät ahdistuneisuutta ja alentavat sykettä, Millay-Walsh toteaa Pure Wow:lle.

- Rauhallisen vaikutelman takaamiseksi valitse makuu- tai olohuoneeseen pehmeät ja hillityt sävyt, hän jatkaa.

Vihreä

Mishiganin yliopistossa tehty tutkimus osoitti, että stressiin taipuvaisen henkilön kannattaa suosia sisustuksessa myös vihreää.

- Tutkimuksessa selvisi, että vihreässä huoneessa vietetty aika laski stressiä enemmän verrattuna punaisella sisustettuun huoneeseen, Millay-Walsh kertoo.

- Vihreä yhdistettynä beigeen tai vaalean keltaiseen on erinomainen yhdistelmä stressiä lievittäviä sävyjä, sisustaja lisää.

Vaaleanpunainen

Millay-Walshin mukaan myös oikein valittu punertava sävy voi toimia rauhallisena elementtinä sisustuksessa.

- Kun kirkkaat ja syvät punaiset, kuten fuksia tai kirkas pinkki saattavat vaikuttaa stressitasoon voimistavasti, pehmeän vaaleanpunaisilla sävyillä, joissa on häivähdys valkoista, on rauhoittava vaikutus. Pastellivärit eivät aiheuta ylivirittyneisyyttä.

Valkoinen

Millay-Walsh ei pidä yllättävänä sitä, että myös valkoinen väri mielletään sisustuksessa stressiä lievittäväksi ja rauhoittavaksi sävyksi.

- Kuten vihreät huoneet, myös valkoinen lievittää stressiä. Sävyllä on kuitenkin väliä, jotta sisustus pysyy rauhallisena, pysy puhtaissa ja kirkkaissa valkoisissa, sekä vältä tummaa pohjasävyä.

Lue myös: 3 tärkeintä seikkaa kodin sisustuksessa - katso sisustussuunnitelijan täsmävinkit

Lue myös: Ihana sisustustrendi valtaa kodit - luo tyyli edullisilla hankinnoilla

Lue myös: Selätä kodin tavarapaljous – ota avuksi 8 helppoa kysymystä

Juttu on julkaistu alun perin 23.7.2019.

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat