Kuva: Shutterstock

5 asiaa, jotka jäävät usein kodin siivouksessa puhdistamatta – oletko sinäkin unohtanut?

01.05.2021 20:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi verhojen sekä astian- ja pyykinpesukoneiden puhdistus unohtuu usein.

Imurointi ja pölyjen pyyhkiminen pitävät kodin yleisilmeen siistinä pitkään. On olemassa kuitenkin muutama seikka, joihin useimpien meistä tulisi kiinnittää tarkempaa huomiota siivotessaan. Lue alta Popsugarin listaus asioista, jotka saattavat jäädä tarkkasilmäiseltäkin siivoajalta huomaamatta.

1. Keittiön roskakori

Vaikka roskakorin suojana olisikin roskapussi, astian pohjalle usein kertyy ajan saatossa likaa ja nesteitä esimerkiksi ruuan tähteistä. Aina silloin tällöin olisikin hyvä muistaa roska-astian huolellinen pesu puhdistusaineen ja veden avulla.

2. Verhot

Vaikka päällisin puolin verhot saattavat näyttää puhtailta, ne keräävät ajan myötä itseensä likaa, ilmansaasteita ja pölyä. Popsugarin artikkelissa vinkataan, että viikkosiivouksen yhteydessä tulisi imuroida myös verhot, jolloin pöly ja bakteerit eivät pääse kertymään kankaaseen.

3. Astian- ja pyykinpesukoneet

Astianpesukone kaipaa säännöllistä puhdistamista ruuan jämistä sekä rasvakertymistä. Useimmista pesukoneista löytyy suodatin, joka on mahdollista itse puhdistaa irrottamalla suodattimeen kertyneet ruuan ja astianpesuaineen jämät.

Sama pätee myös pyykinpesukoneen suodattimeen, joka kerää ajan saatossa itseensä vaatteista irronnutta nukkaa ja likaa. Ohjeet suodattimien puhdistamiseen löytyvät usein koneen käyttöoppaasta.

4. Kylpyhuoneen sisustus- ja säilytystarvikkeet

Esimerkiksi hammasharjalle tarkoitettu muki wc-tiloissa säilytettynä kerää runsaasti bakteereja ympäristöstä. Kiinnitä siis viikkosiivouksen aikana huomiota myös kylpyhuoneen sisustus- ja säilytystavaroiden huolelliseen puhdistukseen.

5. Oven kahvat ja valokatkaisimet

Kahvoja ja valokatkaisimia kosketellaan myös likaisin käsin, joten ota osaksi säännöllistä siivousrutiiniasi näiden huolellinen pyyhkiminen. Tällä keinolla estät tehokkaasti myös bakteerien leviämistä.

Lue myös: Selätä kodin tavarapaljous – ota avuksi 8 helppoa kysymystä

Lue myös: Tutkimus: Puhdistussuihkeiden käyttö yhtä haitallista keuhkoille kuin 20 tupakan polttaminen päivässä

Juttu on julkaistu alun perin 25.4.2018.

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat