Kuva: Arabia/Novita

Arabian uusi yhteistyö yllättää: "Harvat asiat ovat yhtä tärkeitä osia suomalaista kulttuuriperintöä"

17.06.2021 16:15 - Henna Koste

Kun neulontapuikot taas kilisevät syksyllä, avautuu monelle neulojalle mahdollisuus luoda sukkiin tuttujen design-kuoseja.

Suomalaiset rakastavat Arabian astioita. Yhtä suurella rakkaudella suomalaiset tuntuvat suhtautuvan neulomiseen. Arabia ja Novita ovat tarttuneet tähän markkinarakoon. Tulevana syksynä suomalaisbrändit aloittavat design-yhteistyön, kun lanseertaan sukkalehti, jossa on yli 40 Arabian koristeiden inspiroimaa sukkaohjetta. 

- Kuppi kahvia ja villasukat – harvat asiat ovat yhtä tärkeitä osia suomalaista kulttuuriperintöä. Tuoksuvaan kahvikupilliseen ja pariin lämpimiä villasukkia kietoutuu sukupolvien yli ulottuva muistojen ketju. Rakkaat ihmiset ja heidän kanssaan koetut hetket elävät sukupolvelta toiselle kulkevissa astioissa sekä villasukissa ja niiden neulomisen taidossa. Tässä merkittävässä design-yhteistyössä yhdistyvät nämä kaksi suomalaisen kulttuuriperinnön kiistatonta kruununjalokiveä, kuvailee Novitan markkinointi- ja viestintäjohtaja Linda Permanto tiedotteessa.

Innokkaat neulojat saavat syksyllä siis koristella sukkansa Birger Kaipiaisen, Raija Uosikkisen ja Esteri Tomulan rakastetuilla kuoseilla. Sukkien suunnittelijoina ovat toimineet useat suomalaiset neulesuunnittelijat, kuten Niina Laitinen, Ronja Hakalehto, Lumi Karmitsa, Mia Sumell, Minttu Wikberg, Lotta Pirttimäki ja Heini Perälä.

Arabian tarina alkoi jo vuodesta 1873, perheyritys Novita taas aloitti vuonna 1928. (kuva: Arabia/Novita)

(kuva: Arabia/Novita)

(kuva: Arabia/Novita)

(kuva: Arabia/Novita)

Sukkalehdillä on tarkoitus tehdä myös hyvää. Myydyistä kappaleista lahjoitetaan euro per lehti Lastenklinikoiden Kummit ry:lle - tarkemmin Mielen tila -hankkeelle, joka tukee lasten ja nuorten mielenterveyden hoitoa Suomessa. (kuva: Arabia/Novita)

Lue myös: Tiedätkö, miltä näyttivät ensimmäiset muumimukit? Tove Janssonilla oli vain yksi muutostoive

Lue myös: Tove Slotte on suunnitellut muumimukeja yli 30 vuotta, mutta vain yksi villi idea ei ole mennyt läpi

Kilpailut

Uusimmat