Kuva: Shutterstock

Perheenisä Heikki käyttää halloweeniin tuhansia euroja - rakkaus kauhua kohtaan alkoi jo lapsena

05.11.2021 20:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Vantaalla asuva perheenisä on jo vuosia koristellut omakotitalonsa kauhujen tyyssijaksi, jossa yksityiskohtiin kiinnitetään valtavasti huomiota.

Vantaalla asuva Heikki, 37, on yksi niistä suomalaisista, joka käyttää tuhansia euroja halloween-juhliin. Jo vuosien ajan mies onkin koristellut omakotitalonsa kauhujen tyyssijaksi, jonne joka vuosi kutsutaan läheisiä juhlimaan.

Heikki kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että rakkaus halloweenia kohtaan alkoi jo lapsena.

- Olemme aina tykänneet erilaisista juhlista ja rapakon toisella puolella niitä pidetään paljon enemmän kuin meillä Suomessa. Kauhuhommat ja ylipäätään halloween-kulttuuri kiehtoivat jo pienenä, kun katselin elokuvia ja sarjoja. Mietin jo tuolloin, että miksei Suomessa pidetä vastaavanlaisia hauskoja juhlia. Halloweenin aika sopii myös mitä mainioimmin ilahduttamaan ja hirvittämään meidän masentavaa ja pimeää syksyä. Syksyisin aika tuntuu menevän aika nopeasti, kun olemme alkaneet pitämään halloween-juhlia. Tämän lisäksi yhä harvemmin tulee nähtyä useita ystäviä, joita sitten monesti näemme juhlissa.

Heikki ja hänen vaimonsa Elina halloween-juhlissa koristenuken vierellä. (kuva: Mea-Melissa Rantala)

Halloweenissa Heikkiä viehättää varsinkin se, kuinka kauhumaailman voi uppoutua. Myös kiinnostus lavastajan työtä kohtaan on herännyt.

- Tavallaan on lupa tehdä kaikkea erilaista kuin mihin olemme tottuneet, kuten heittäytyä  hahmoon, jota esittää halloweenina. Lavastajan hommat näyttivät myös erittäin mielenkiintoisilta, kun kävimme vierailemassa vaimoni kanssa eri elokuvastudioilla Yhdysvalloissa, joten osa viehätyksestä tulee varmasti mielenkiinnosta tuota ammattia kohtaan.

Vaikka muun muassa joulu ja monet muut juhlat ovat Heikille tärkeitä, on halloween kuitenkin ylitse muiden. Tänä vuonna halloween-koristeisiin Heikki käytti vajaat 2000 euroa, sillä vuosien aikana hankittuja esineitä ja koristeita on varastossa valtava määrä.

- Rahan kuluttaminen on vähän suhteellista, mutta johonkin se aina häviää. Tänä vuonna juhliin kului vajaa 2000 euroa, kun laskee kaikki teipistä ruokiin ja juomiin (ensimmäinen kerta, kun laskin edes vähän sinnepäin paljon rahaa on mennyt). Kallein hankinta on varmaankin liikkuva/puhuva noita.

Alla näet kuvan noidasta. Jos kuva ei näy, katso se täältä.

- Kierrätetään myös aika paljon vanhoja tavaroita. Välillä tavaroita penkoessa tulee ahaa- elämyksiä, että taas tälle on tarvetta! Mutta toki esimerkiksi pahvista tehdyt kyltit ja siluetit päätyvät yleensä pahvinkeräykseen ja sitä rataa. Taitaa noita vanhoja koristeita olla tallessa varmaan noin 15 laatikollista.

Heikki myös kertoo, että suurin osa valmisteluista tapahtuvat sisätiloissa, sillä Suomen märkä ja kylmä syksy ei sovellu ulkoiseen koristeluun. Harrastus on myös herättänyt naapurien huomion.

- Vanhassa kodissa ehkä enemmänkin tuli ihmettelyä, kun asuimme rivitalossa. Nykyään vähemmän. Tänä vuonna kävi tosin niin, että meillä oli pihan ympärillä verkkoaitaa ja muovia, joissa luki "yksityisalue", niin naapurit kävivät kysymässä, että onko heidän teinit tehneet jotain, kun on tällaisia varoituksia. Kyseessä oli kuitenkin vain koristeet, Heikki nauraa. 

Perheen kolme lasta saavat myös nauttia kauhujen talosta, mutta joitakin asioita hieman siistitään lastenjuhlissa.

- Lapset ovat ottaneet kyllä juhlan aika hyvin omakseen. Kyselevät kesän jälkeen, että milloin ne halloweenit taas pidetään. Pidämme myös lapsille ja heidän kavereille omat juhlat. Toki osa rekvisiitasta pitää poistaa, kun tulee muitakin kuin omia lapsia, ettei ole liian pelottavaa, Heikki päättää. 

Millaiselta Heikin talossa sitten oikein näyttää halloweenina? Voit katsoa videon alta.

Jos video ei näy, katso se täältä. 

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Miehen halloween-pihakoristeet hätkähdyttävät karmivuudellaan - naapuri soitti poliisit

Lue myös: Kukaan ei ole läpäissyt yhtä maailman pelottavimmista kauhuelämyksistä - videot järkyttävät

Kilpailut

Uusimmat