Kuva: Shutterstock

MTV: Kodin turhista tavaroista pääsee helposti eroon, kun ottaa huomioon muutaman seikan

06.11.2022 19:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Monilla lojuu nurkissa turhaa tavaraa. Turhat rojut kannattaakin ottaa joko käyttöön tai kierrättää asianmukaisesti.

Kotiin kertyy vuosien saatossa jos jonkinlaista tavaraa, ja melkein jokaisen kodista löytyy turhaa rojua. MTV kirjoittaa, että vähälle käytölle jääneiden tavaroiden kohtaloa on syytä miettiä.  

MTV:n Kaaoksen kesyttäjät -sarjaa tähdittävä ammattijärjestäjä Laura Holmström kertoo, että suomalaiskodeista löytyy kaikenlaista turhaa rojua: on parittomia sukkia, kankaita, vaatteita, elektroniikkaa ja tyhjiä pulloja ja purkkeja.  

- Me ollaan sellaisia pahan päivän varalle hamstraajia, Holmström sanoo. 

Onkin hyödyllistä miettiä, kannattaisiko joistain tavaroista hankkiutua eroon. Juontaja Susani Mahadura kertoo, että turhan tavaran karsiminen tekee arjesta sujuvampaa ja tukee hyvinvointia. 

- Kyllähän jos sun koti on kaaoksessa, se vaikuttaa sun jaksamiseen ja perhesuhteisiin. Kaikki tietävät sen fiiliksen, kun tulet kotiin ja ne kasat odottaa siellä, Mahadura selittää. 

Mikäli kokee, että tavaroiden karsiminen on paikallaan, kannattaa lähteä liikkeelle sellaisista tavaroista, joihin ei ole voimakasta tunnesidettä. Esimerkiksi melkein tyhjien shampoopullojen tai rikkinäisten alusvaatteiden karsiminen voi olla helppo kohta aloittaa. Tavaroita läpi käydessä kannattaa myös miettiä, mitä tavaroita oikeasti tarvitsee tavallista elämää helpottamaan. Kaappeja kannattaa alkaa käymään läpi järjestyksessä ja vähitellen.

On myös tärkeää pitää huolta siitä, ettei turhaa tavaraa kerry nurkkiin lisää. Uutta tavaraa ostaessa, olisikin hyödyllistä pysähtyä ensin miettimään, tarvitseeko sitä oikeasti ja löytyykö kotoa mahdollisesti jo jotain vastaavaa. Esimerkiksi uutta huonekalua ei ole välttämätöntä ostaa, mikäli vanhasta saisi vielä pienellä tuunauksella uudenveroisen. Myös pois heitettävien rojujen kierrätys on tärkeää, eikä tavaraa tule heittää suoraan sekajätteeseen ilman asiaa sen kummemmin miettimättä. 

Lue myös: MTV: Yleinen siivousmoka voi koitua kylppärin kohtaloksi: "Voi saada aikaan pahaa tuhoa"

Lue myös: Kuinka paljon jouluvalot vaikuttavat sähkölaskuun? Asiantuntija antaa Iltalehdelle selkeän vastauksen

Lue myös: HS: Viisi helppoa vinkkiä, joilla saat suodatinkahvista entistä herkullisempaa

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat