Kuva: Shutterstock

MTV: Yleinen siivousmoka voi koitua kylppärin kohtaloksi: "Voi saada aikaan pahaa tuhoa"

01.11.2022 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Sopiva pesuaine syntyy kotikonsteinkin.

Kylpyhuone on kodissa niin keskeinen paikka, että se vaatii myös säännöllistä siivousta, mutta ihan miten tahansa siivousoperaatioon ei kannata ryhtyä. Esimerkiksi juuriharjalla on MTV:n artikkelin mukaan helppo aiheuttaa tuhoa.

Herkkä paikka ovat lattiasaumat, joita ei välttämättä tulisi sen kummemmin ajatelleeksi. Merkityksellistä on nimittäin harjauksen suunta. Yleisellä mokalla saattaakin helposti pilata kylpyhuoneen lattian.

- On äärimmäisen tärkeää muistaa harjata lattiasauma poikkipäin ylittämällä, eikä saumansuuntaisesti. Sauman suuntainen hankaus esimerkiksi juuriharjalla voi saada aikaan pahaa tuhoa. Ne kestävät sellaista käsittelyä todella huonosti ja on valitettavan yleistä, että näin tehdään, kertoo MTV:n haastattelussa rakennusyhtiö JM Suomen vastuukorjaustiimin työnjohtaja Tuomo Hänninen.

 Saumojen harjausta ei kuitenkaan kannata vältellä, vaikka tarkkana onkin syytä olla. Saumat ovat herkkiä myös homehtumaan, jos tilan hygienia on huonoa.

- Tämä ilmenee hyvin voimakkaana hajuna heti kylpyhuoneeseen astuttaessa, Hänninen kuvailee. 

Puhdistukseen sopii jokin hellävarainen aine. Esimerkiksi kotikonsteinkin syntyy helppo sekoite pelkästä tiskiaineesta, vedestä ja etikasta, jotka yhdessä toimivat vallan hyvin. Paras tapa huolehtia saumausten kunnosta, on ottaa niiden pesu osaksi säännöllisiä rutiineja.

Lue myös: Kuinka usein vaihdat lakanat? Se on todennäköisesti liian harvoin

Lue myös: MTV: Likainen liesituuletin on tulipaloriski - niksi, jolla puhdistat sen nopeasti ja helposti

Lue myös: Moni kierrättää käytetyn leivinpaperin aivan väärin - tiesitkö, mihin jätteeseen se kuuluu?

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat