Kuva: SHUTTERSTOCK

Valuiko kynttilän steariinit pöytäliinalle? Ei hätää, näin saat tahran pois kotikonstein

24.12.2023 14:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Jouluna sattuu ja tapahtuu eikä steariinin valuminen pöytäliinalle ole tavatonta.

Kynttilät palavat usein jouluna ja pimeään vuodenaikaan. Kynttilät luovat upeaa tunnelmaa, mutta niiden kanssa kannattaa olla kuitenkin tarkkaavainen tulipaloriskistä johtuen.

Myös sotkevan steariinin kanssa kannattaa olla tarkkana. Steariinia saattaa valua kynttilästä pöydälle tai sitä saattaa roiskua kynttilää puhaltaessa sammuksiin. Steariinin poisto tekstiileistä saattaa olla yllättävän työlästä, mutta ei kuitenkaan mahdotonta. 

Näillä konsteilla onnistut:

1. Muista aina tarkistaa tahriintuneen tekstiilin pesuohjeet. Noudata kunkin tekstiilin omia pesuohjeita. 

2. Kylmä, jähmettynyt ja kovettunut steariini kannattaa ensin yrittää poistaa raaputtamalla. Nestemäisen steariinin pyyhkiminen pahentaa tahraa.

3. Ellei raaputus tuota haluttua tulosta, kostuta siivousliina kuumalla vedellä ja laita se tahran päälle hetkeksi. Pyyhi liinalla tahra-aluetta ja kuivaa lopuksi. 

4. Steariinia voi koittaa poistaa myös silitysraudalla. Silitys tehdään aina tekstiilin nurjalta puolelta, eikä suoraan steariinitahran päältä. Laita tekstiilin alle imukykyinen kangas, joka kestää lämpöä, eikä päästä väriä tekstiiliin. Aseta tekstiili kankaan päälle tahrapuoli alaspäin. Silitä, jolloin tahra lämpenee ja imeytyy alla olevaan kankaaseen. Pese lopuksi tekstiili ohjeiden mukaisesti pesukoneessa. 

5. Voit myös kokeilla edellistä silityskikkaa talouspaperilla. Aseta paperiarkki tahran päälle ja painele miedosti lämpimällä silitysraudalla tahraa paperin läpi.

Lue myös: Alkoholittomat oluet testissä, kaksi olutta nousi ylivoimaiseen voittoon - "Erinomainen janojuoma"

Lue myös: Oletko koskaan puhdistanut astianpesukoneesta tätä osaa? Yllätys voi olla kuvottava

Lue myös: 4 tärkeää vinkkiä, joilla luot kissaturvallisen joulun

Lähde: Sinituote

Kilpailut

Uusimmat