Kuva: Shutterstock

Kissanomistajat tekevät usein ilmojen lämmetessä kohtalokkaan virheen: "Voi loukkaantua vakavastikin"

07.05.2024 12:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Yliopistollinen eläinsairaala muistuttaa, miten tärkeää on huolehtia lemmikin turvallisuudesta.

Yliopistollinen eläinsairaala muistuttaa kissanomistajia tärkeästä seikasta Facebook-sivuillaan. Lämpimät säät ovat täällä, ja moni saattaa tuulettaa asuntoa avaamalla esimerkiksi ikkunoita tai ovia. Huolimaton tuulettaminen voi kuitenkin koitua uteliaan kissan kohtaloksi.

"Tuuletusikkunoista ja parvekkeilta pudonneet kissat muodostavat joka kesä merkittävän potilasryhmän pieneläinsairaalan päivystyksessä, erityisesti helteillä. Kissat ovat uteliaita, näppäriä kiipeilijöitä ja mahtuvat kulkemaan hyvinkin pienistä raoista. Kissakodeissa onkin ehdottoman tärkeää huolehtia lemmikin turvallisuudesta suojaamalla parveke ja tuuletusikkunat esim. verkoilla tai huolehtimalla siitä, että ovet ja ikkunat pidetään visusti kiinni", Yliopistollinen eläinsairaala muistuttaa.

"Pienestä koostaan ja notkeudestaan huolimatta kissa voi loukkaantua vakavastikin korkealta pudotessaan, kerroksesta riippumatta".

Huolimattomuus voi tulla lemmikinomistajalle kalliiksi, sillä usein vammat vaativat sairaalahoitoa ja mahdollisesti myös kirurgiaa.

"Tyypillisiä kissojen putoamisvammoja ovat mm. kitalakihalkio, hammasvauriot, ilmarinta, keuhkoruhjeet sekä raajojen, leukaluiden tai lantion murtumat. Erityisesti epätasaisen alustan päälle pudotessa myös sisäelinvammat kuten pernan, maksan tai virtsarakon repeämät ovat mahdollisia".

Voit katsoa julkaisun alta tai painamalla tästä.

Lue myös: Ramses-kissan kohtalo olisi voinut olla aivan toisenlainen - sai arvoisensa elämän ja ihanan isoveljen

Lue myös: Nikos-koira löytyi hylättynä parkkipaikalta - arasta pojasta kuoriutui hellyydenkipeä pikkuprinssi

Lue myös: Miten vilvoitat lemmikin helteellä - ota tärkeä muistilista haltuun

Kilpailut

Uusimmat