Kuva: Shutterstock
Omena-kaurapaistos on syksyn ihanin iltapala - Marttojen ohjeella onnistut
Kotimaiset omenat kannattaa hyödyntää esimerkiksi tähän herkkuun.
Rapea ja makea omena-kaurapaistos syntyy syksyllä helposti kotimaisista omenoista ja sopii ihanasti iltapalaksi tai jälkiruoaksi.
Omenaisen herkun voi syödä hyvin sellaisenaan, mutta parhaalta se maistuu vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Tee syksyn ihanin iltapala helposti Marttojen ohjeen avulla:
Pohjalle:
6 omenaa
1 tl kanelia
Päälle:
1,5 dl (150g) sulatettua margariinia
1,5 dl fariinisokeria tai sokeria
4 dl kaurahiutaleita
Valmistus:
1. Voitele uuninkestävä vuoka kevyesti margariinilla.
2. Kuutioi omenat ja laita ne sitten vuokaan. Ripottele kanelia päälle.
3. Sekoita sulatettu margariini, sokeri ja kaurahiutaleet keskenään eri kulhossa. Levitä seos omenakuutioiden päälle.
4. Kypsennä uunissa 220 asteessa noin puoli tuntia. Paistos on valmis, kun omenat ovat pehmenneet ja päällinen näyttää kullankeltaiselta.
5. Anna paistoksen vetäytyä hetki ja tarjoa sitten jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Lue myös: Viisi arkista ruokaa, jotka muutat helposti vegaanisiksi
Lue myös: Syntisen hyvää - Iisan reseptillä loihdit joulupöytään herkullisen porkkalan
Lue myös: Toimittaja testasi munattoman "munavoin" - lopputulos yllätti
Lähde: Martat