Naisten käsilaukuissa enemmän bakteereita kuin WC-pöntössä!

15.05.2013 08:15 - Reetta Haverinen

Naiset tapaavat murehtia kovasti wc:n tai keittiön siisteydestä. Harva kuitenkin arvaa, että yksi pahimmista bakteeripesistä roikkuu päivittäin heidän olallaan.

Jos olet vastikään kaivellut käsilaukkuasi, kannattaa sinun pestä kätesi huolellisesti ennen ruokapöytään istumista. Uusien tutkimusten mukaan naisten käsilaukut ovat nimittäin oikeita bakteeripesiä.

Initial Washroom Hygiene -yrityksen tekemien tutkimusten mukaan varsinkin nahkalaukut vetävät bakteereita puoleensa mangeetin lailla. Laukun pehmeä pinta on mikroskooppisen pienille eliöille oiva kasvu- ja leviämisalusta.

Laukun pinta ei ainoastaan vilise bakteereita, vaan myös käsiveskojen sisältö paljastui testeissä varsin epäpuhtaaksi. Pahimmaksi käsilaukun bakteeriluolaksi todettiin käsirasvatuubi. Harmittoman näköinen voideputeli kantaa tutkimusten mukaan mukanaan enemmän bakteereita kuin vessanistuin.

Asiantuntija Peter Barrattin mukaan bakteerien suurta määrää ei tarvitse lainkaan kummastella.

- Laukut ovat jatkuvassa kosketuksessa käsien ja erilaisten pintojen kanssa, joten erilaiset bakteerit pääsevät leviämään helposti laukun mukana. Lisäksi laukkuja puhdistetaan harvoin, Barratt kertoo.

Barratt suositteleekin naisille säännöllistä käsien pesua ja ajoittaista laukun puhdistusoperaatiota. Esimerkiksi kertakäyttöisillä desinfioivilla liinoilla laukun pinnan ja sisällön saa puhdistettua helposti

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat