Juuressipsit ovat terveellinen naposteltava - tee ne näin

04.06.2013 16:45 - Heli Thoren

Kruunaa leffailta kulhollisella suolaisia ja herkullisia sipsejä.

Juuressipsit


Punajuuria

Palsternakkaa

Lanttua

Porkkanaa

Öljyä

Suolaa


1. Kuori ja viipaloi juurekset hyvin ohuiksi. Esimerkiksi juustohöylällä onnistut saamaan hyvin ohuita viipaleita.

2. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Laita viipaleet pakastepussiin ja kaada päälle muutama ruokalusikallinen öljyä, juuresten määrästä riippuen. Öljyä on hyvä olla sen verran, että kaikki lastut kastuvat.

3. Asettele öljytyt juuresviipaleet pellille leivinpaperin päälle. Viipaleita ei kannata asetella päällekkäin, jotta ne pääsevät hyvin kypsentymään.

3. Ripottele päälle suolaa ja laita uuniin kypsentymään. Pidä lastuja uunissa noin 45 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsentyneet ja kuivahtaneet. Jos lastut tuntuvat vielä löysiltä, voit jättää ne vielä hetkeksi uuniin ja pienentää lämpötilaa lähelle sataa astetta. Huomioi, että sipsit kuivahtavat vielä hieman uunista ottamisen jälkeenkin.


Vinkki!

Sipsit maistuvat hyvältä kermaviilidipin tai avokadosta tehdyn guacamolen kaverina.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat