Perjantairesepti Risellalta: Halloumisalaatti moniviljariisillä
Kasviherkusta tekee ruokaisamman, kun salaatin joukkoon lisää riisiä.
Halloumi-salaatti moniviljariisillä
2-4 hengelle
1 pkt halloumijuustoa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 nippu Rucolaa
2:lle Risella moniviljariisiä
Kastike:
1 rkl punasipulisilppua
1 tl hunajaa
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl rosepippuria
¾ dl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
1. Keitä Risella moniviljariisiä pakkauksen ohjeen mukaan kahdelle. Jäähdytä riisi
hyvin.
2. Leikkaa paprikat reiluiksi lohkoiksi ja laita paprikalohkot sekä tomaatit
leivinpaperoidulle uunipellille. Lorauta oliiviöljyä vihannesten päälle, mausta suolalla.
3. Paista 180 asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Poista paprikoista kuoret.
4. Tee seuraavaksi kastike. Sekoita kulhossa punasipulisilppu, hunaja, valkoviinietikka sekä mausteet. Kaada joukkoon oliiviöljy ohuena vanana kokoajan samalla sekoittaen.
5. Ruskista halloumi-juustoviipaleita paistinpannulla öljyssä. Anna juustoviipaleiden paistua kauniin ruskeiksi molemmilta puolin.
6. Kokoa salaatti: laita rucolaa ja 2 dl moniviljariisiä lautaselle. Lisää salaattiin paahdetut paprikat ja kirsikkatomaatit sekä halloumiviipaleita. Tarjoile kastikkeen kera.
Lisää reseptejä: Risella.fi
Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.