Viikonlopun herkullisin resepti sopii kesään ja talveen - kokeile mansikkakeksijälkkäriä

15.11.2013 08:15 -

Herkullinen mansikkakeksijälkkäri sopii täydellisesti hienompaankin juhlaan tai vain arkiseksi jälkiruoaksi.

Mansikkakeksijälkkäri

Ainesosat:

5,5 dl vehjäjauhoja

1/2 tl suolaa

1 rkl leivinjauhetta

6 rkl hienosokeria

125 g suolatonta voita, pieneksi kuutioituna

1 kananmuna

1 ja 1/4 dl kermaa

1 kananmunan valkuainen

300 g mansikoita

2,5 dl kuohukermaa, kermavaahtoa tai creme fraichea

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja hienosokeri. Lisää joukkoon voi puristelemalla se käsin jauhojen sekaan.

3. Vatkaa kananmunat ja kaada pikkuhiljaa jauhoseoksen joukkoon haarukalla sekoittaen. 

4. Taikinan ollessa valmis, laita se kevyesti jauhotetulle pinnalle ja tee taikinasta 2 sentin paksuisia pieniä ympyröitä.

5. Aseta ympyränmuotoiset taikinat leivinpaperille. Voitele keksit ennen uuniin laittamista kananmunan valkuaisella ja lisää päälle ripaus sokeria. Peitä taikinat ja jätä ne kahdeksi tunniksi kylmään ennen paistamista.

6. Parin tunnin jälkeen paista keksejä 10-15 minuuttia uunissa, kunnes ne ovat kullanruskeita ja anna jäähtyä hetki.

7. Taikinan jäähtyessä ripottele mansikoiden päälle sokeria. Halkaise mansikat neljäänosaan.

8. Laita kahden murokeksin väliin mansikoita ja kermavaahtoa oman makusi mukaan.

Lähde: Good Food

Kilpailut

Uusimmat