Perinteinen pulla saa suklaahunnun: Herkullinen resepti

24.11.2013 16:15 - Heli Thoren

Taloussuklaa ja runsas tujaus kanelia tekevät pullasta mehevän herkun.

Suklaapullat

noin 25-30 pullaa


5 dl maitoa

50 g tuorehiivaa

2 munaa

2 dl sokeria

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

noin 15 dl vehnäjauhoja

150 g voita

munaa voiteluun

Lisäksi:

100 g taloussuklaata

100 g voita

3 rkl kanelia


1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää siihen hiiva. Riko munat taikinaan ja vatkaa hetken ajan voimakkaasti. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.

2. Alusta taikinaan jauhot pikkuhiljaa. Vaivaa käsin loputkin jauhot mukaan. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna kohota vähintään puolen tunnin ajan.

3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Voitele levy pehmeällä voilla. Sirottele kaneli levylle ja murustele suklaa mukaan. Rullaa kuin kääretorttu. Leikkaa rullasta noin kolmen sentin paloja.

4. Käännä palat ja voitele munalla. Paista pullat 200 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin pintaan.

Kilpailut

Uusimmat