Huippukokki vinkkaa, kuinka nirsoilevan lapsen saa syömään uusia ruokia

23.03.2014 11:15 - Katariina Näreaho

Björckin perheessä ruokailulle annetaan aikaa. Näin lapsi voi tottua uusiin makuihin rauhassa.

Sanonta "suutarin lapsilla ei ole kenkiä" ei päde Tomi Björckin perheeseen. Huippukokin reilun vuoden ikäinen Joakim-poika on nimittäin päässyt pienestä pitäen herkuttelemaan ravintolaruoalla.

- Kyllä Joakim aika hienostoherra on. Me syödään todella paljon ympäri maailmaa ravintoloissa ja hän tottunut syömään niissä, Björck kertoo.

Tästäkin huolimatta pikkumies toisinaan vierastaa uusia ruokia. Silti Björckin perheessä ei tarvitse piilotella herneitä muusiin. Miehellä onkin antaa hyvä neuvo, kuinka nirsoilevan lapsen saa totutettua uusiin makuihin.

- Herneet ja rusinat maistuvat, sillä niitä on kiva syödä sormilla. Joakimilla kaikki epämiellyttävät ruoat menevät alas sormin, mutta ei lusikalla.

Lapselle on myös hyvä antaa aikaa ruokailuun. Tuputtamalla lopputulos on kaikkea muuta kuin onnistunut.

- Sitten kun hänen antaa itse syödä ihan rauhassa, niin kyllä hän syö. Ruokailu voi ottaa aikansa ja Joakimilla menee välillä jopa puolituntia, ennen kuin hän on syönyt.

Kerroimme myös aiemmin, kuinka lapsen voi opettaa hyviin pöytätapoihin. Lue kätevät vinkit täältä.

Kilpailut

Uusimmat