Perjantairesepti: Mehukas ja raikas appelsiini-sitruunakakku maistuu keväältä
Mehukas appelsiini-sitruunakakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 appelsiini
1 sitruuna
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista koko ajan.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan käännellen lastalla.
3. Raasta koko appelsiininkuori ja puolet sitruunankuoresta. Purista appelsiininmehu taikinaan. Lisää myös sitruunanmehua 2 teelusikallista.
4. Kumoa kakku voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 45-55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla keskeltä. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.
5. Viimeistele jäähtynyt kakku tomusokerihunnulla.
Kilpailut
Uusimmat
Uusi suomalaispalvelu tukee lähisuhdeväkivallan uhreja - hyödyntää tekoälyä
Kuinka paljon siitepölyä on ilmassa kolmen K-kirjaimen aikaan? Asiantuntija selventää raja-arvoja
"Mitään ei saa enää sanoa" ei pidä paikkaansa, Ylen kysely selvitti sananvapauden olevan hyvällä tolalla
Vuoden 2024 äitiyspakkauksen jakaminen on alkanut
80 prosenttia nuorista kokenut häirintää töissä - alat, joissa se on yleisintä
Näytä lisää