10 asiaa, jotka ärsyttävät naapuriasi eniten

29.04.2014 14:45 - Katariina Näreaho

Parhaimmillaan naapurin kanssa voi solmia elinikäisen ystävyyssuhteen, pahimmillaan se voi ajaa hermoraunion partaalle tai muuttopuuhiin asti. Jotta asuminen sujuisi mukavammin, on hyvä olla perillä asioista, jotka ärsyttävät naapureita eniten.

Forenom kokosi erilaisia tapoja, joilla naapureiden ärsytyskynnys on ylittynyt. Nämä kymmenen seikkaa ärsyttävät naapuriasi eniten:

Yöllä asunnossa kävely ja kylpyhuoneen käyttö

Suihkussa öisin viihtyvät eivät aina tule ajatelleeksi, että öiseen aikaan kylpyhuoneesta tuleva melu kantautuu paremmin, kun taloyhtiössä on muuten hiljaista.

Ilman liesituuletinta kokkaaminen

Hajuhaittoja on monenlaisia, mutta naapureita ärsyttää pistävä sipulin tuoksu rappukäytävässä. Liesituulettimen käyttö on siis enemmän kuin suotavaa.

Huomautuksien kirjoitus ilmoitustaululle

Erityisesti negatiivinen kirjoittelu ja naapureista julkisesti avautuminen ärsyttää.

Tavaroiden käytävällä säilyttäminen

Ketäpä ei ärsyttäisi ylimääräisten tavaroiden säilyttäminen käytävillä tai tien tukkona pyörävarastossa? Se voi olla myös turvallisuusriski, jos tavarat tukkivat hätäuloskäynnit tai saavat pyromaanit liikkeelle.

Korkokengät

Korkokenkien kopina ulottuu kauas. Varsinkin iltaisin tai aikaisin aamulla korkokengissä tepastelu nostaa tehokkaasti naapurien ärsytyskäyriä.

Tervehtiminen ja silmiin katsominen

Kyllä sekin saattaa ärsyttää. Suurin osa kuitenkin onneksi ilahtuu tervehtimisestä ja silmiin katsominen kuuluu hyviin tapoihin.

Haukkuva koira

Turhaan ja jatkuvasti haukkuva koira ärsyttää suurinta osaa naapureista. Kouluta koirasi hyvin tai älä hanki ollenkaan.

Kuorsaaminen, jos on ohuet seinät

Kyllä, kuorsaaminenkin ärsyttää ja ennen kaikkea kuuluu naapuriin.

Soittaminen

Pianon, viulun, trumpetin tai muun instrumentin soitto huonosti ja lujaa, tai maailman toiseksi huonoin oopperalaulaja ärsyttää luonnollisesti kaikkia.

Sosiaalinen elämä erakon naapurissa

Useat meistä ovat törmänneet kotibileisiin joko osallistujana tai seinän takaa kuuntelijana. Jatkuva juhliminen ärsyttää jokaista naapuria jossain vaiheessa. Erityisesti vappuna melua voi aiheuttaa naapureissa poksahtelevat juhlajuomat.

Kilpailut

Uusimmat