Ruoanlaittovinkki, joka pelastaa grillijuhlasi

08.05.2014 08:45 - Minna Talstila

Grillijuhlien suurin haaste on itse grillaaminen: miten saada ruoka kaikkien nenän eteen joutumatta seisomaan tuntikausia paahtavan grillin äärellä?

Jos olet joskus pitänyt grillijuhlat, tiedät että ruoan valmistaminen kaikille samaan aikaan on valtava haaste. Seisot tuntikausia grillin kuumuudessa ja kääntelet burgereita toisensa jälkeen. Et välttämättä kerkeä edes nauttimaan vieraiden seurasta. 

Huippukokki Tim Love esittää tähän ratkaisun: kypsennä ruokaa jo etukäteen. Grillaa esimerkiksi burgereita ensin alhaisemmassa lämpötilassa lähes kypsiksi. Jätä pihvit huoneenlämpöön odottamaan, enintään kuitenkin neljäksi tunniksi. Kun vieraat saapuvat, voit kypsentää burgerit loppuun grillin yläritilällä.

Vinkki on yksinkertainen, mutta erittäin toimiva. Sitä noudattamalla et enää joudu vuodattamaan hikipisaroita ja pääset oikeasti nauttimaan grillijuhlien perimmäisestä tarkoituksestan eli ihmisten kanssa seurustelemisesta.

Grillin läheisyyttä kannattaa välttää myös terveyteen vaikuttavien syiden vuoksi. Aikaisemmin kirjoitimme grillaamisen vanhentavista vaikutuksista. Lue juttu täältä.

Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat