Tiesitkö nämä? 8 yllättävää asiaa, jotka voit pestä pesukoneessa

21.05.2014 14:15 - Senni Loikala

Pyykinpesukoneessa voi pestä muutakin kuin vaatteita, kuten esimerkiksi pehmoleluja.

Alla kahdeksan tekstiilituotetta, jotka voidaan puhdistaa pesukoneessa:

Pehmolelut

Poista pehmolelusta mahdolliset vaatteet ja muut irtonaiset osat. Pistä lelu pesupussiin tai tyynyliinaan, ja tarkasta mahdollinen pesuohje. Kaikkia pehmoleluja ei voi pestä, kuten sellaisia, joiden täytteenä on käytetty pieniä vaahtopalloja. Monet lelut kuitenkin voi huoletta laittaa pesukoneeseen.

Verhot

Mikäli verhot eivät ole kovin heppoista materiaalia, voi ne laittaa pesukoneeseen. Värien haalistumista estääksesi käytä kirjopyykille tarkoitettua pesuainetta, jossa ei ole valkaisuaineita. Valitse alhainen pesulämpötila ja vältä voimakasta linkousta.

Automatot

Esikäsittele auton jalkatilojen muovimatot tahranpoistoaineella. Sen jälkeen voit pestä ne tavanomaisilla pesuaineillasi koneessa.

Reput

Irroita repusta narut, metallit ja muut irtoavat osat. Kannattaa muistaa, että koristeet tai tarrat eivät välttämättä kestä linkousta. Suojaa reppu pistämällä se tyynyliinan sisään. Pese hellävaraisella ohjelmalla.

Tyynyt

Myös tyynyt voidaan puhdistaa pesukoneessa. Tarkasta pesuohje, käytä hellävaraista pesuohjelmaa ja lämmintä vettä.

Lenkkikengät

Irroita kengistä nauhat ja pohjalliset ja pese ne erikseen. Pistä lenkkarit pesukoneeseen ja sujauta mukaan myös vanha kylpypyyhe hillitsemään kolinaa pesun aikana.

Istuinpehmusteet

Pese yksi pehmuste kerrallaan käyttämällä hellävaraista pesuohjelmaa. Varmista, että koneessa on tarpeeksi tilaa. Jos pehmusteet ovat liian isoja, kannattaa ne pestä käsin. 

Kynnysmatot

Pieniä puuvillaisia tai synteettisistä tekokuiduista valmistettuja mattoja, kuten kynnysmattoja, voidaan puhdistaa pesukoneessa. Jos pohja on muovia, ei mattoa kannata pestä kovin usein. Heitä pesukoneeseen maton kavereiksi muutama pyyhe.

Uutisoimme aiemmin kuudesta pyykinpesuvirheestä, joihin saatat tietämättäsi sortua. Pääset juttuun täältä.

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat