Eroon muurahaisista: Häädä viheliäät vieraat kodistasi ilman vaarallisia myrkkyjä

16.06.2014 16:04 - Katariina Näreaho

Kodin kutsumattomista vieraista voi päästä eroon ilman myrkyllisiä hyönteiskarkotteita.

Kesän myötä kotiin saattaa muuttaa kutsumattomia vieraita. Yleisimmät asukkaat ovat muurahaiset, joita vastaan taistellaan rajuin ottein.

Jos et halua tuoda kotiisi myrkyllisiä hyönteistorjunta-aineita, voit kokeilla hävittää muurahaiset luonnollisin keinoin. Tärkeintä on pitää koti siistinä. Imuroi säännöllisesti, pese lattiat ja muut pinnat. Pidä huoli, että ruoanmuruset ja nesteiden jättämät tahrat pyyhitään heti pois, sillä ne houkuttelevat muurahaisia.

Eroon muurahaisista teepuuöljyllä

Luonnollinen ja antiseptinen teepuuöljy on voimakas eteerinen öljy, jota käytetään kauneudenhoidossa. Siitä löytyy apu myös muurahaisten häätöön. Muurahaisten kulkureiteille ja pesän suulle kannattaakin levittää teepuuöljyä talouspaperin avulla.

Voit myös valmistaa teepuuöljystä ja vedestä suihkeen, jota voit suihkia kodissasi, terassilla tai piknikillä pitääksesi muurahaiset poissa. Oikea mittasuhde on 10 tippaa öljyä 0,5 desilitraan vettä.

Teepuuöljyä on turvallista käyttää kotona, sillä se ei ole yhtä vaarallista lapsille ja lemmikeille kuin markettien hyllyiltä löytyvät myrkyt ja kemikaalit. Teepuuöljyä ei kuitenkaan tule koskaan nauttia sisäisesti, sitä käytetään ainoastaan ulkoisesti iholle ja kodin pinnoille.

Myös talkilla voi taistella muurahaisia vastaan. Lue lisää talkin monista käyttötavoista täältä.


Lähde: Savvysugar

Kilpailut

Uusimmat