Apua hikoiluun ja jopa muurahaisiin! Talkista on moneksi

09.04.2013 21:45 - Reetta Haverinen

Talkki on yllättävän monikäyttöinen keksintö. Kyseistä pulveria voit käyttää apuna monissa arjen pulmatilanteissa.

Talkkipurkki on tuttu näky niissä kodeissa, joissa vaipparallin pyörittäminen on ajankohtaista. Tämä valkoinen ihmepulveri on kuitenkin erittäin käytännöllinen myös muissakin talouksissa.

1. Poista inhottavat tuoksut kengistäsi

Saat poistettua epämiellyttävät tuoksut kengistäsi, kun sirottelet talkkia jalkineisiisi. Anna talkin vaikuttaa yön yli ja ravistele kenkäsi aamulla puhtaaksi.

2. Hankkiudu eroon muurahaisista

Muurahaiset karttavat talkin tuoksua ja tuntua. Sirottele pulveria paikkoihin, joissa muurahaiset vaeltavat. Ota talkkipurkki mukaan myös piknikille. Voit sirotella jauhetta piknik-huovalle, ettei muurahaisarmeija pääsee tekemään valloitusretkeä eväskoriisi.

3. Torju yöhikoilua

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka hikoilevat öisin, niin sirottele lakanoihisi talkkia. Talkki imee kosteuden itseensä, eikä sinun tarvitse kieriskellä nihkeissä petivaatteissa.

4. Poista epämiellyttävä tuoksu koiran turkista

Jos perheen karvainen jäsen kaipaa kylpyä, mutta aikaa pesemiseen ei ole, niin talkki pelastaa tässäkin tilanteessa. Ripottele talkkia esimerkiksi pyyhkeeseen ja pyyhi sillä koirasi turkki kevyesti. Talkki toimii deodorantin tavoin ja perheen musti säästyy tuskaiselta kylpyruljanssilta.

5. Ehkäise kumihanskojen tarrautuminen 

Kun ripottelet kumisiin taloushansikkaisiin talkkia, ne eivät liimaudu inhottavasti toisiinsa. Jos laitat pulveria myös hansikkaiden sisälle, saat puettua hanskat sujuvammin käsiisi. Talkin avulla saat riisuttua ne myös helpommin.

Lähde: Swanson helath products

Kilpailut

Uusimmat