Nyt lapio käteen – 5 tapaa, joilla puutarhanhoito parantaa terveyttä

28.06.2014 21:15 - Linda Arponen

Kesällä kannattaa kuokkia pihamaalla, sillä terveytesi voi hyötyä siitä.

Onko puutarhanhoito sinulle mieluista kesäpuuhaa? Hyvä niin, sillä se voi monella tavalla parantaa henkistä ja fyysistä hyvinvointiasi:

Puutarhanhoito polttaa kaloreita

Hyviä uutisia niille, jotka ovat käyttäneet tuntikausia kukkien istutukseen; puutarhanhoito voi nimittäin vastata kohtalaista tai jopa raskasta liikuntasuoritusta. Pihatöissä ja puutarhanhoidossa voi nimittäin polttaa jopa 330 kaloria tunnin aikana. Toisin sanoen tunti pihatöitä voi polttaa kaloreita enemmän kuin tunti painonnostoa.

Puutarhanhoito alentaa verenpainetta

Vain puoli tuntia kohtalaisen intensiteetin liikuntaa muutaman kerran viikossa voi ehkäistä ja pitää kurissa korkeaa verenpainetta.

Puutarhanhoito vahvistaa immuunijärjestelmää

Kun olet ulkona auringossa, saat samalla paljon D-vitamiinia, joka auttaa kehoa sulattamaan kalsiumia. Kalsium taas pitää luut vahvoina ja immuunijärjestelmän kunnossa.

Puutarhanhoito tekee seksistä parempaa

Mies kannattaa ottaa mukaan pihatöihin, sillä tutkimuksien mukaan puutarhanhoito parantaa miesten kestävyyttä makuuhuoneessa. Muutenkin kaikenlainen kohtalainen liikunta alentaa miesten impotenssiriskiä.

Puutarhanhoito tekee iloisemmaksi

Erään tutkimuksen mukaan kukilla on emotionaalisia vaikutuksia ihmisiin. Kaikki kyseisen tutkimuksen osallistujat hymyilivät kukkia nähdessään ja tutkijat huomasivat, että kukilla oli pitkäkestoisia myönteisiä vaikutuksia osallistujien mielialoihin.

Lähde: Good Housekeeping

Olemme aiemmin kertoneet myös siitä, kuinka puutarhassa oleilu voi poistaa stressiä. Voit lukea jutun täältä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat