Perjantairesepti Tomi Björckiltä: Turkkilaiset karamellit
Turkish delight
1,5 dl ruusuvettä
6 dl sokeria
1,5 dl Maizena-maissitärkkelystä
1/3 dl hunajaa
30 g gelatiinia jauheena
Päälle:
Maizena-jauhoa
tomusokeria
1. Sekoita ruusuvedestä puolet sokerin kanssa, toinen puoli Maizenan kanssa. Lisää hunaja ja sekoita seokset yhteen. Keitä 8 - 10 minuuttia hämmennellen.
2. Lisää kattilaan gelatiini. Ripottele leivinpaperin päälle ohut kerros Meizenaa. Kaada keitetty seos paperin päälle. Sirottele Maizenaa vielä seoksen pinnalle. Anna jäähtyä.
3. Odota, että massa jäähtyy ja hyytyy. Leikkaa kuutioiksi. Pyöritä kuutiot Maizena-tomusokeriseoksessa ennen tarjoilua.
Resepti on Tomi Björckin Björck - Huippukokin kotiruokaa -keittokirjasta. 35 e, Cozy Publishing
Kilpailut
Uusimmat
Heidät palkittiin historian ensimmäisessä SuomiRäp Radion itsenäisyyspäiväjuhlassa
Maailman vanhin lintu muni vielä 74-vuotiaana
Nightwish-faneille harvinainen tilaisuus - uutuuslevy esitetään Tampereella sinfonisesti
Tiedätkö, mikä on Helsingin yleisin roska?
Oletko lentämässä joulun viettoon? Asiat, jotka kannattaa muistaa
Näytä lisää