Perjantairesepti Tomi Björckiltä: Turkkilaiset karamellit
Turkish delight
1,5 dl ruusuvettä
6 dl sokeria
1,5 dl Maizena-maissitärkkelystä
1/3 dl hunajaa
30 g gelatiinia jauheena
Päälle:
Maizena-jauhoa
tomusokeria
1. Sekoita ruusuvedestä puolet sokerin kanssa, toinen puoli Maizenan kanssa. Lisää hunaja ja sekoita seokset yhteen. Keitä 8 - 10 minuuttia hämmennellen.
2. Lisää kattilaan gelatiini. Ripottele leivinpaperin päälle ohut kerros Meizenaa. Kaada keitetty seos paperin päälle. Sirottele Maizenaa vielä seoksen pinnalle. Anna jäähtyä.
3. Odota, että massa jäähtyy ja hyytyy. Leikkaa kuutioiksi. Pyöritä kuutiot Maizena-tomusokeriseoksessa ennen tarjoilua.
Resepti on Tomi Björckin Björck - Huippukokin kotiruokaa -keittokirjasta. 35 e, Cozy Publishing
Kilpailut
Uusimmat
Heitä roastataan Joonas Nordman Show: Grillikausi -ohjelman uudella kaudella
Jasper Pääkkönen palaa tuttuun rooliin uudessa kotimaisessa elokuvassa
Uusilla soittohuijauksilla on viety kymmeniätuhansia euroja rahaa - tunnista vaaran merkit
Biojätteet hyödynnetään pian entistäkin tehokkaammin
Kruununprinsessa Victoria upseerikouluun
Näytä lisää