Perjantairesepti Tomi Björckiltä: Turkkilaiset karamellit

08.08.2014 11:15 - Heli Thoren

Turkish delight -makeiset ovat suloinen tarjottava pieneksi jälkiruuaksi tai muuten vain makeannälkään.

Turkish delight


1,5 dl ruusuvettä

6 dl sokeria

1,5 dl Maizena-maissitärkkelystä

1/3 dl hunajaa

30 g gelatiinia jauheena


Päälle:

Maizena-jauhoa

tomusokeria


1. Sekoita ruusuvedestä puolet sokerin kanssa, toinen puoli Maizenan kanssa. Lisää hunaja ja sekoita seokset yhteen. Keitä 8 - 10 minuuttia hämmennellen.

2. Lisää kattilaan gelatiini. Ripottele leivinpaperin päälle ohut kerros Meizenaa. Kaada keitetty seos paperin päälle. Sirottele Maizenaa vielä seoksen pinnalle. Anna jäähtyä.

3. Odota, että massa jäähtyy ja hyytyy. Leikkaa kuutioiksi. Pyöritä kuutiot Maizena-tomusokeriseoksessa ennen tarjoilua.



Resepti on Tomi Björckin Björck - Huippukokin kotiruokaa -keittokirjasta. 35 e, Cozy Publishing

Kilpailut

Uusimmat