Nopeasti herkkua: Kuohkea mustikkapiirakka

25.08.2014 14:34 - Heli Thoren

Tarjoile mustikkapiiras vaniljakastikkeen tai vaniljarahkan kera ja kutsu ystävät syömään suut sinisiksi.

Kuohkea mustikkapiirakka

4 kananmunaa

3 dl sokeria

7 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

200 g voita

2 dl kermaa

5 dl mustikoita


Tarjoiluun:

vaniljakastiketta tai -rahkaa


1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää kuivat aineet pikku hiljaa käännellen taikinan joukkoon. Kaada kerma ohuena nauhana ja sekoita koko ajan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää noin 4 dl mustikoista ja kääntele nopeasti taikinan joukkoon.

3. Voitele irtopohjavuoka. Laita pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan. Ripottele loput mustikat pinnalle. Paista piirasta uunissa 200 asteessta noin puoli tuntia. Kokeile kypsyyttä tulitikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaan, on piiras valmis nautittavaksi.


Kaipaako kahvipöytäsi lisää täytettä? Kokeile myös suussasulavia suklaahippukeksejä, resepti täällä.

Uusimmat