Kolikot, liika pesuaine, märät vaatteet – asiat, jotka tuhoavat pyykkikoneesi

06.01.2015 16:15 - Linda Arponen

Jopa pyykinpesukoneella on olemassa vihollisia, jotka voivat lyhentää sen elinikää huomattavasti.

Tiesitkö, että pyykkikoneellasi on luontaisia vihollisia, jotka tekevät kaikkensa tuhotakseen koneesi? Jos et siis ole varovainen, voivat nämä viholliset tehdä pahaa jälkeä pyykkikoneellesi, jolloin korjauskustannuksetkin voivat nousta korkeiksi.

Yritä olla siis varovainen seuraavien asioiden kanssa.

Säännölliset liian pienet koneelliset

Pienempi määrä vaatteita ei kuluta vettä välttämättä yhtä paljon, mutta energiaa pienet koneelliset kuluttavat yhtä paljon kuin suuremmat. Jos siis peset säännöllisesti liian pieniä koneellisia pyykkiä, joudut pesemään vaatteita useammin. Jos peset suurempia koneellisia pyykkiä, peset harvemmin ja kulutat samalla myös pyykkikonetta vähemmän.

Vetoketjut

Vetoketjut voivat rikkoa sekä herkkiä vaatteita että pesukonetta. Ne voivat esimerkiksi jäädä kiinni pyykkikoneen pesurumpuun. Ne saattavat myös naarmuttaa pyykkikoneen lasiovea. Muista siis laittaa vetoketjut kiinni aina ennen vaatteiden pesuun laittamista, niin vahingot ovat vähäisemmät.

Rintaliivit

Rintaliivien hakaset ja kaarituet eivät ole myöskään pesukoneen ystäviä. Aivan kuten vetoketjut, myös nämä voivat rikkoa pesurumpua. Jos siis peset rintaliivisi koneessa, muista laittaa ne aina ensin pesupussiin, jossa ne suojaavat sekä itseään että pyykkikonetta.

Kolikot

Myös kolikot voivat aiheuttaa paljon vaurioita pyykkikoneelle. Yleensä niitä saattaa jäädä housujen taskuihin. Koska ne ovat vetoketjuja ja kaaritukia painavampia, ne voivat myös paiskaantua koneessa kovemmin ja aiheuttaa vielä suurempaa vahinkoa. Muista siis tarkistaa kaikki taskut aina ennen kuin laitat vaatteet pyykkikoneeseen.

Märät vaatteet

Älä jätä vaatteita koneeseen liian pitkäksi aikaa sen jälkeen, kun olet pessyt ne. Jos kone jää tällä tavalla kosteaksi, voi se alkaa haista ja hometta ilmestyä. Ota siis vaatteet saman tien pois koneesta, kun ne ovat peseytyneet. Jos et ehdi ripustaa tai laittaa pyykkejä kuivausrumpuun heti, laita ne vähintäänkin pyykkikoriin odottamaan.

Liika pesuaine

Liiallinen pesuaine voi tuhota sekä vaatteita että pyykkikonetta. Lue siis käyttöohjeista, kuinka paljon pesuainetta olisi tarkoitus käyttää. Ja muista, ettet koskaan laita pyykkikoneeseen muita kuin sille tarkoitettuja pesuaineita, kuten tiskiainetta. Muita aineita ei ole tarkoitettu vaatteiden pesuun ja ne voivat aiheuttaa vain enemmän haittaa.

Liika pyykki

Pyykkikoneeseen ei mahdu loputtomasti vaatteita. Jos täytät koneen liian täyteen, sen laakerit ja jousitus kuluvat puhki. Tarkista siis käyttöoppaasta, kuinka paljon pyykkiä koneeseesi olisi tarkoitus mahtua. Näin pyykkikone ei kulu liikaa.

Lue myös: Pesetkö vaatteesi oikein? Seitsemän virhettä, joihin moni sortuu pyykätessään

Lähde: Amerikanki

Kilpailut

Uusimmat