Säkkituolit ja pullokokoelmat – sisustuselementit, joista kannattaisi kolmekymppisenä luopua

05.02.2015 19:45 - Linda Arponen

Opiskeluaikoina loistavilta tuntuneet kalusteet ja koristukset eivät välttämättä vaikuta yhtä hyviltä ajatuksilta enää kolmekymppisenä.

Parikymppisenä useimmat nuoret muuttavat pois vanhempiensa luota, jolloin mukaan lähtee yleensä sekalainen kokoelma huonekaluja, astioita ja muita opiskelijan elämään sopivia tarvikkeita. Nuoruuden huumassa tulee lisäksi helposti hankittua kaikenlaista hauskaa pientä sälää, joka tuntuu siinä elämänvaiheessa vielä hauskalta ja hyvältä ajatukselta.

Kukaan meistä ei kuitenkaan ikävä kyllä nuorene, minkä vuoksi myös parikymppisen kodin sisustus voi alkaa tuntua liian nuorekkaalta iän karttuessa. Seuraavassa onkin lista sellaisista sisustuselementeistä, joista kolmekymppisen kannattaisi ehkä jo pikkuhiljaa omassa kodissaan luopua.

Sekalaiset astiat

Kaappeihin kertyy helposti sekalaisia mukeja, lautasia ja muita astioita, jotka eivät ole samaa sarjaa nähneetkään. Jos kaapistasi löytyy siis aivan turhia ja satunnaisia astioita, anna ne kierrätykseen ja ala keräämään kokonaista ja laadukasta astiasarjaa.

Kuvakollaasit seinällä

Omassa soluhuoneessa valokuvakollaasit saattoivat näyttää todella suloisilta. Aikuisessa kodissa ne voivat näyttää kuitenkin vanhentuneilta, minkä vuoksi kannattaisi valita vain kuvista parhaat ja laittaa ne kauniisiin kehyksiin hyllyjen päälle.

Edulliset taidekuvat

Kolmekymppisenä kannattaisi alkaa panostaa jo todelliseen taiteeseen ja alkuperäiskuviin ja jättää halvat taidejulisteet kauppoihin.

Vanhat vieraspatjat

Luovu vanhoista, opiskeluaikojen likaisista ja kuoppaisista vieraspatjoista ja panosta vuodesohvaan. Vieraasi ovat onnellisia siitä, ettei heidän tarvitse nukkua oluen sotkemalla patjalla.

Säkkituolit ja muut aikuisille sopimattomat istuimet

Päivitä nämä istuimet aikuisempaan tyyliin hankkimalla vaikkapa kunnon nojatuoleja.

Tyhjät alkoholipullokokoelmat

Joskus saatoit vielä ajatella, ettet raaski heittää kuohuviinipullojasi pois, ovathan ne niin nättejä. Tyylikkäitä ne eivät kuitenkaan koskaan ole olleet. Vie siis tyhjät pullot palautukseen ja panosta mieluummin täysiin ja laadukkaisiin pulloihin.

Kehystämättömät elokuvajulisteet

Vuosikausia vanhat elokuvajulisteet ovat luultavasti nyt vanhentuneita ja repaleisia, eivätkä ehkä enää vastaa mieltymyksiäsi. Jos et kuitenkaan siltikään raaski luopua niistä, laita ne edes kehyksiin.

Tahraiset vuodevaatteet ja pyyhkeet

Tahrojen sotkemat lakanat ja pyyhkeet eivät kuulosta kenenkään mielestä houkuttelevilta. Siispä mene ja osta itsellesi uusia ja kauniita vuodevaatteita.

Mauttomat valaisimet

Bileiden hupivalaisimet, kuten laavalamput, pimeässä hohtavat tähdet ja discolamput tulevat lopulta tiensä päähän. Luovu niistä siis hyvällä omallatunnolla.

Lue myös: Hoidatko kauneuttasi oikein? Vinkit kolmekymppisen naisen ihonhoitoon

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat