Kaipaatko lisäminuutteja aamuihin? 7 tapaa, joilla säästät aikaa

14.05.2015 09:15 - Henna Koste

Aamulla jokainen hetki on arvokas. Valmistaudu tulevaan päivään jo illalla, ja aamurutiinisi sujuvat jouhevammin.

Kukapa ei aloittaisi päiväänsä mielummin rauhassa aamupalasta nauttien sen sijaan, että säntää suoraan sängystä töihin? Näkemällä hieman vaivaa edellisenä iltana, ei aamusi ole pelkkää paikasta toiseen sinkoilua. Nukutpa mielummin aamulla hetken pidempään tai käyt rauhallisella kävelyllä, kannattaa nämä seitsemän asiaa ottaa tavaksi.

1. Valitse seuraavan viikon vaatteet valmiiksi jo sunnuntai-iltana. Säästät monen aamun turhan stressin, kun viiden päivän asukokonaisuudet odottavat siististi henkareilla. 

2. Kuuluuko kahvi aamurutiineihisi? Laita kahvinkeitin valmiiksi, niin että sinun tarvitsee vain napsauttaa se aamulla päälle.

3. Käy suihkussa jo illalla. Puhtaana on ihanaa kietoutua lakanoihin. Jos sinulla on pitkät hiukset, kiepauta ne kosteana leteille tai nutturalle, ja ne näyttävät aamulla upeilta.

4. Kuuluipa tulevaan päivääsi kokouksia, salitreeni tai vanhempainilta, pakkaa kaikki tarpeellinen laukkuusi jo illalla. Aamulla voit napata kaapista eväsrasian kassiin ja lähteä.

5. Mieti alkavan viikon ruokia jo sunnuntaina. Laadi menu koko viikoksi. Hanki raaka-aineita, joista saat loihdittua monipuolisia aterioita nopeasti. 

6. Säilytä avaimiasi aina samassa paikassa. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että lähtö viivästyy hävinneiden avaimien vuoksi. 

7. Aseta herätyskello kauas sängystä. Kun joudut nousemaan sammuttaaksesi piipittävän herätyksen, on vaikeampi nukahtaa uudelleen.

Lue myös: Tarvitsetko heräämiseen kunnon satsin kahvia? Tutkijat suosittelevat sinulle suihkuvirkistystä

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat