Tarjottiinko sinulle kylässä pahaa ruokaa? Neljä tapaa selvitä tilanteesta

10.09.2015 22:15 - Pauliina Jokinen

Aina kotikokkien keitokset eivät onnistu.

Yrität pitää pokkasi, kiittää kohteliaasti ja toivot, ettei illan emäntä tai isäntä kysy mielipidettäsi tarjoiluista. Entistä pahemmaksi tilanteen tekee, jos ruoan laittaja on potentiaalinen anoppiehdokkaasi, pomosi tai treffikumppanisi.

Tilannetta ei helpota, että usein illallisen laittanut osapuoli on todella halunnut pistää parastaan ja tarjota herkullista ruokaa. Käsillä onkin erityisen herkkä tilanne, jossa voit pahimillasi loukata tahtomattomasti toista pahasti.

Ruoasta on aina kohteliasta kiittää, mutta miten selvitä siitä eteenpäin?

1. "En olekaan ikinä maistanut (lisää tähän ruoan nimi) tällä tavalla valmistettuna"
Olet juuri maistanut ruokaa, jollaista et ole aiemmin laittanut suuhusi. Sen sijaan, että ottaisit puheeksi ruoan maun, johdattele keskustelu valmistustapaan. Parhaassa tapauksessa kokki on otettu saamastaan huomiosta.

2. "Ruoassa oli jokin maku, mitä en tunnistanut. Mitä mausteita/yrittejä olet käyttänyt?"
Et ehkä pitänyt jostakin asiasta ruoassa. Kenties jokin vahva mauste sai sinut takajaloillesi. Kysele emännältä, mistä ruoka on saanut ominaismakunsa. Kysy asiasta, vaikka jo tietäisitkin vastauksen.

3. ”Onko resepti uudesta kokkikirjasta, jonka ostit?”
Kyseessä voi olla jokin uusi resepti tai tapa laittaa ruokaa, joka on sinulle vieras. Tai kokin lukutaito on pettänyt. Joka tapauksessa saat uuden keskustelunaiheen.

4. ”Pavut olivat oikein sopiva pari kalan kanssa”
Ehkä ruoka oli ylikypsää tai maut olivat kamalia, mutta tarkastele annosta pintaa syvemmältä. Ruoan suunnittelu on saattanut onnistua: alkudrinkki sopi yhteen alkupalojen kanssa tai lisukkeiden maut (olisivat voineet) tuoda pääruokaan lisäarvoa. Voit keskustella myös jälkiruoasta tai onnistuneesta leipävalinnasta.


Lue myös: Loistava ruoka ja seura - takuuvarmat vinkit, joilla onnistut illan emäntänä

Lähde: The Kitch

Kilpailut

Uusimmat