5 vinkkiä ravintolaillallisille: ulkona voi syödä myös terveellisesti

13.09.2015 12:45 - Tiina Svensk

Jos syöt usein ulkona, voi monipuolisen ja terveellisen ruokavalion ylläpitäminen olla haastavaa.

Useimmat saattavat syödä jopa viikottain, ellei useamminkin, ulkona ystävien tapaamisen tai työn parissa. Jos ravintolaillallisia kertyy useampia, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä lautaselleen saa.

Etenkin laihduttaessa tai tavoitteellisesti treenatessa joutuu myös miettimään, mitä suuhunsa laittaa. Seuraavien täsmävinkkien avulla voit kuitenkin nauttia ravintola-annoksestasi kevein mielin:

1. Tilaa ensimmäisenä: Ravitsemusasiantuntija Marisa Moore ohjeistaa etenkin naisia tekemään oman tilauksensa aina ensimmäisenä: hänen mukaansa naisten ravintolakäytökseen kuuluu, että he ovat taipuvaisia tilaamaan samanlaisia ruokia kuin kanssatoverinsa. Kun tilaat ensimmäisenä, vapautat itsesi mahdollisilta tiedostamattomilta paineilta tilata epäterveellisempää vaihtoehtoa.

2. Jätä leivän syöminen muille: Omaa annosta odottaessa tarjoilijat tuovat pöytään yleensä leipäkorin. Älä napostele leipää ruokaa odottaessasi - vatsasi ei täyty mutta syöt huomaamattasi ylimääräisiä kaloreita. Yleensä leipä on kaikenlisäksi hyvin ravintoköyhää.

3. Pyydä salaatinkastikkeet sivuun: Salaattia tilatessa kastike kannattaa aina pyytää erilliseen kuppiin. Silloin voit annostella itse kuinka paljon kastiketta haluat salaattiisi.

4. Älä epäröi pyytää muutoksia annokseesi: Jos tilaat annoksen, älä epäröi kysyä tarjoilijalta mahdollisista muutoksista. Jos tilaat pihvin, pyydä ranskalaisten sijaan salaattia lisukkeeksi. Lähes aina ravintolat ovat suostuvaisia pieniin muutoksiin.

5. Kahvia jälkiruuaksi: Jos olet tottunut tilaamaan jälkiruuan ateriasi yhteydessä, vaihda se laadukkaaseen kahviin tai hemmottele itseäsi erikoiskahvilla. Kun siemailet latteasi ajan kanssa, saat yhä nauttia pienestä herkuttelusta aterian päätteeksi ilman valtavaa kaloripommia.


Lue myös: Luulitko syöväsi terveellisesti? 7 virhettä, joihin sinäkin todennäköisesti sorrut päivittäin

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat