Kuva: Fotolia

Pesetkö hedelmät, vaikka kuorit ne? Lue yllättävät suositukset

20.10.2015 22:45 - Senni Loikala

Ammattilainen neuvoo, miten puhdistat ja säilytät hedelmiä oikein.

Appelsiineja, omenoita, ananaksia, meloneja tai muita hedelmiä ei yleensä ole tapana huuhdella vedellä, jos ne aiotaan syödä ilman kuoria. Tennesseen yliopiston professori Sandria Godwinin mielestä kaikki kuorelliset hedelmät tulisi kuitenkin pestä, jos niiden kuorimiseen käytetään veistä.

- Kun leikkaat kyseisiä hedelmiä veitsellä, ulkopuolella olevat bakteerit kulkeutuvat sisäpuolelle, mikä voi sairastuttaa, Godwin väittää Men’s Health -lehdelle.

Pese näin

Professori antaa muitakin vinkkejä siihen, kuinka hedelmiä tulisi käsitellä. Pesemiseen riittää vesi, mutta hedelmiä tulisi pitää kraanan alla 30-60 sekuntia. Se voi tuntua pitkältä ajalta, mutta tällöin bakteerit poistuvat varmimmin.

Pesun aikana hedelmän pintaa tulee hieroa joko sormilla tai hedelmien ja vihannesten pesuun tarkoitetulla harjalla. Tällöin bakteerit huuhtoutuvat helpommin pois.

Säilytä näin

Godwinin mukaan hedelmiä kannattaa aina säilyttää kauppojen ohuissa, muovisissa hedelmäpusseissa. Niiden tulee kuitenkin olla niin löysästi kiinni, että niihin pääsee ilmaa.


LUE MYÖS: Rambutaani ja muut eksoottiset hedelmät - oletko jo maistanut?

Lähde: Men's Health

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat