Kuva: Fotolia

Jätä siivouskemikaalit kaupan hyllylle - koti puhdistuu helposti pelkällä tiskiaineella

21.11.2015 15:15 - Reetta Haverinen

Joulun suursiivous onnistuu vaivattomasti ilman vahvoja siivousmyrkkyjä. Pelkkä rätti, tiskiaine ja imuri riittävät!

Turhat siivouskemikaalit kannattaa jättää markettiin, jos tahdot toteuttaa kotisi joulusiivouksen mahdollisimman edullisesti, vaivattomasti ja ympäristöystävällisesti. Tämän tietää myös Kotitalouskriisi- blogia pitävä Maria Nordin, joka vannoo ekologisten elämäntapojen nimeen.

Kemikaalit kannattaa unohtaa

Nordinin kodissa ei turhilla kemikaaleilla läträtä. Siivous hoituu muutamalla täsmätuotteella, jotka kuormittavat ympäristöä ja kodin pintoja mahdollisimman vähän.

- Siivouksessa ei missään tapauksessa kannata käyttää antibakteerisia aineita. Siivous onnistuu hyvin vedellä laimennetulla tiskiaineella - sillä pääsee jo pitkälle. Melkein kaiken saa kuitenkin pyyhittyä mikrokuituliinalla ja vedellä. Siivouksessa harvoin oikeasti tarvitsee käyttää minkäänlaista pesuainetta, Nordin kertoo.

Jos joku tahra ei tahdo vedellä lähteä, sen voi poistaa laimealla tiskiainevedellä, soodalla tai etikalla. Vahvoja puhdistustuotteita nainen ei kuitenkaan kodin tahroihin suosittele.

Mausteilla aitoa joulun tuoksua kotiin

Nordin vinkkaa, että jos kotiin tahtoo hieman enemmän joulun tuntua, voi siivouksessa käytettävään veteen laittaa ripaukseen kanelia, kardemummaa tai neilikkaa. Nordinin mukaan markkinoilla on paljon hajustettuja siivoustuotteita, mutta kotiin saa tuotua suloisia joulutuoksuja myös paljon yksinkertaisemmilla keinoilla.

Pääset vierailemaan Nordinin blogissa tästä.

Tiestikö, että voit käyttää siivouksessa apuna myös sitruunaa ja leipäviipaleita? Lue lisää artikkelistamme: Kodin siivoaminen onnistuu ilman kemikaaleja - katso miten perusruoka-aineilla saa puhdasta jälkeä

Kilpailut

Uusimmat