Kuva: Fotolia

Asiantuntija paljastaa, kuinka pieneenkin kotiin saa luotua lisää tilan tuntua

08.12.2015 20:45 - Reetta Haverinen

Jos kotisi neliömäärä on rajallinen, tulee sinun kiinnittää entistä enemmän huomiota sisustusratkaisuihin ja materiaalivalintoihin.

Kotitalouskriisi-blogia pitävä Maria Nodin on arkkitehti, joka on osannut käyttää ammattiosaamistaan hyödykseen oman kotinsa sisustusta miettiessään ja tilaratkaisuja tehdessään. Lapsiperheen äitinä Nordin tietääkin varsin hyvin, että joskus tavaraa kertyy kodin nurkkiin siten, että asunnon neliöt alkavat käydä pieniksi. Nordinilla on kuitenkin taskussaan yksi jos toinenkin nokkela ratkaisu kodin säilytysongelmiin liittyen:

- Itse olen laittanut varapeittoja, tyynyjä ja vilttejä esimerkiksi sohvatyynyjen sisään, Nordin kertoo.

Jos tavaraa on nurkissa liiaksi asti, Nordin toteaa, että yksinkertaisesti ylimääräisestä krääsästä täytyy osata luopua. Omia shoppailuhimoja kannattaa myös hillitä. Jos rahaa täytyy kuluttaa, voi ne laittaa esimerkiksi hemmotteluhoitoihin tai ulkona syömiseen.

Oikeanlaiset sisustusratkaisut lisäävät avaruutta

Nordin kertoo, että suuret huonekalut saattavat tehdä asunnosta ahtaan tuntuisen. Myös kaappien ja hyllyjen ympärille kannattaa jättää tilaa, jotta avaruuden tuntu säilyisi.

- Jos asunnossa on kaappeja, olisi hyvä, että ne olisivat irti maasta ja katosta. Tämä tuo ikään kuin tunteen, että tila jatkuu sekä ylös että alas, Nordin kertoo.

Myös asunnon kuvio- ja materiaalivalinnoilla voi vaikuttaa helposti siihen, kuinka tilavalta koti tuntuu.

- Lattioihin ei kannata valita isoja kuvioita eikä myöskään mattoihin. Isot kuviot usein pienentävät tilaa. Kannattaa mieluummin suosia pieniä kuvioita, Nordin kertoo Voicelle.

Nordinin blogissa pääset vierailemaan tästä.


Lue myös: Sisustusfanit huomio: 8 suomalaista Instagram-käyttäjää, joita seurata

Kilpailut

Uusimmat