Kuva: Fotolia

Kastuiko puhelin? Katso miten kuivatat sen tehokkaimmin

26.02.2016 08:45 - Reija Saarinen

Puhelinta ei sittenkään kannata heittää riisiin. Se kun ei ole tehokkain keino.

Jokaiselle on varmasti käynyt kerran elämässään niin, että tiputtaa puhelimen veteen tai johonkin astiaan. Se miten tilanteessa käy, riippuu paljolti siitä mitä astiassa on ja miten paljon.

Ensiavuksi kyseiseen tapaturmaan on usein suositeltu sitä, että laittaa puhelimen riisien sekaan. Se ei kuitenkaan ole se paras tapa, ainakin jos uskomme Pure Wow -sivustoa. Sen mukaan on olemassa kaksi muuta, paljon tehokkaampaa tapaa.

Mitä siis tehdä jos puhelin kastuu?

Nappaa puhelin nesteestä ja sulje se välittömästi. Mitä vähemmän aikaa puhelin on kosteassa, sitä paremmat on mahdollisuudet selviytyä pienillä vaurioilla. Sammuttaminen sen sijaan vähentää riskiä piirilevyn oikosulkuun.

Ravista puhelinta kunnolla ja pyyhi ylimääräinen neste. Tämän jälkeen puhelin kannattaa upottaa astiaan, jossa on kissanhiekkaa. Jos kissanhiekkaa ei ole saatavilla, voit kokeilla cuscusia, joka on myös hyvin tehokas.

Puhelimen kannattaa antaa olla upoksissa hiekassa tai cuscusissa noin 24 tunnin ajan. Sen jälkeen sen käynnistämistä voi yrittää. Kaikista ihanteellinen aika on pitää puhelinta kiinni 48-72 tunnin ajan. Näin puhelin ehtii kuivua varmasti.

Jos siis puhelin eksyy vesilätäkköön tai juomalasiin, ota yllämainitut keinot käyttöön ja saatat pelastaa puhelimesi.

Lue myös: Mies, pidätkö puhelinta housujen etutaskussa? Ei kannattaisi

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat