Voicen toimitus testasi Momofukun hittimunat – ota ohje talteen ja kokeile kotona

Miltä maistuvat ylivertaisiksi kehutut soijaliemessä marinoidut kananmunat? Voicen toimitus testasi.

Julkaistu:

Soppa365-sivuston mukaa, kun on kerran maistanut suolaisessa soijaliemessä marinoituja keitettyjä kananmunia, paluuta entiseen ei ole. Kananmunia kehutaan ylivertaisiksi muihin aamiaismuniin verrattuna. Soijaliemi tekee kananmunille kauniin ohuen tumman pinnan.

Momofukun marinoitujen kananmunien ohje löytyy Food 52 -sivuston blogista. Alkuperäisessä ohjeessa kananmunia keitetään tarkalleen 6 minuuttia ja 50 sekuntia. Tässä ajassa keltuainen on hyytynyt, mutta edelleen pehmeä. Ohje toimii, vaikka keittoaika alittuisi tai ylittyisikin vähän.

Marinointiajan kanssa ei kuitenkaan kannata kiirehtiä. Alkuperäisessä ohjeessa 2 tuntia on minimi, mutta on suositeltavaa marinoida munia ainakin kuusi tuontia tai jopa yön yli.

Käytä tuoreita luomumunia, panosta laadukkaaseen soijaliemeen ja jos mahdollista, käytä sherryviinietikkaa.

Näin valmistat hittimunat

Ainekset:

6 isoa luomukananmunaa

Marinadi:

6 rkl lämmintä vettä

1 rkl sokeria

2 rkl sherryviinietikkaa

1 3/4 dl vähäsuolaista soijakastiketta

Lisäksi:

jääpaloja sormisuolaa mustapippuria

Ohjeet:

1. Asettele kananmunat yksi kerrallaan varovasti kiehuvaan veteen. Keitä munia 6 minuuttia 50 sekuntia.

2. Tee marinadi valmiiksi kananmunien kiehuessa. Laita lämmin vesi ja sokeri pieneen kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Lisää viinietikka ja soijakastike.

3. Kun kananmunat ovat kiehuneet, siirrä ne jääveteen tai kylmän, juoksevan veden alle jäähtymään. Anna jäähtyä pari minuuttia tai kunnes kananmunat ovat pinnalta kylmiä ja kuori irtoaa helposti.

4. Laita kananmunat pieneen, noin puolen litran kannelliseen astiaan ja kaada marinadi päälle. Marinadin pitäisi peittää kananmunat kokonaan. Anna marinoitua jääkaapissa 6 tuntia tai yön yli.

5. Ota kananmunat marinadista, puolita ne ja viimeistele suolalla ja pippurilla. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka salaatin joukossa.

Toimituksen arvio: 

Munat sopivat soijan ystäville ja lisukkeeksi ruokaan tai salaattiin. Sellaisenaan olivat testaajan makuun hieman liian soijaiset ja etikkaiset. Keittöaikaa (6 minuuttia 50 sekuntia) ei kannata alittaa. Tuossa ajassa munista tuli juuri sopivan kypsiä, eli keltuainen jäi sopivan löysäksi.

Sherryviinietikkaa oli myös haasteellista löytää, mutta sitä löytyy alan erikoisliikkeistä, verkkokaupoista ja esimerkiksi Stockmannin valikoimasta.

(Kuva: Tarja Vilén)

Lue myös: Ajeltu avokado on uusi ruokavillitys – pakko kokeilla!