Kuva: Senja Rapila

Suosikkibloggaajat paljastavat puutarhan ja pihan megatrendit - poimi ideat omaan kotiin

16.04.2016 10:15 - Tarja Vilén

Neljä suosittua puutarhablogin kirjoittajaa toteutti omannäköisen pihasisustuksen. Lue pihasisustuksen kevätvinkit.

Tämän kevään Kevätmessujen pihateemoina nähtiin moderni pelkistäjä, herkkä haaveilija, luova seikkailija ja valikoiva nautiskelija.

Suositut puutarhabloggaajat olivat sisustaneet messujen piha-alueelle omantyylisen kasvihuoneen. Mukana olevat bloggaajat olivat Kukkala-blogin Sanna, Koti kaupungin laidalla -blogin Frida, Rauharentolan Satu ja Kukkaiselämää-blogin Satu.

1. Herkkää

Herkkä sisustaja voi valita pihalle ja puutarhaan tiikkihuonekaluja, viherkasveja lasipurkkiamppeleissa ja metallilyhtyjä. Kristallikoristeet ja kynttilämeri kruunaavat hämärtyvän kesäillan.

2. Modernia

Pelkistäjä tekee itse vaaleasta vanerista huonekalut. Vanerilevyt on kiinnitetty ruuveilla ja käsitelty kosteutta hylkiviksi saunavahvalla. Vanerin lisäksi pelkistäjä suosii betonipintoja. Ruukut ja laatat voi valaa itse betonista tai esineitä voi myös päällystää askarteluliikkeistä saatavalla betonipastalla.

3. Luovaa

Luova puutarhuri koristelee pihan itse tehdyllä viirinauhalla ja tekee itse raudoitusverkosta seinäkkeen kynttilöiden sekä koristeiden kiinnittämistä varten. Samat ideat toimivat usein niin sisä- kuin ulkotiloissa.

Lasipulloja tai -purkkeja voi asetella vaikka tarjottimelle, ja pistää niihin koristeeksi heinää tai kukkia. Luova sisustaja pitää toistuvista asetelmista ja usein samoja elementtejä kuten ruukkuja on useampi yhdessä.

4. Nautiskelua

Nautiskelija väkertää koristeita itse, mutta muistaa myös rentoutua. Värejä, kauniita kukkia ja pehmeitä sisustuskoristeita löytyy runsaasti. Nautiskelija haluaa romantiikkaa ja somia puutarhapolkuja pihalleen.

Lue lisää aiheesta puutarha

Vappu Pimiä esitteli komeaa kurpitsasatoa - antoi samalla vinkin seuraajalleen Suomalaisten suosikkiharrastus tekee 90% onnellisemmiksi - arvaatko 5 suosituinta puutarhatyötä? Kiti Kokkonen esitteli söpön kasvihuoneensa, seuraajat ihastuivat: "Rakastuin!" Katso kaikki

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat