Hukutko kokouksiin? Helpot tavat tehdä tilaa kalenteriin

06.09.2014 17:15 - Rea Tallgren

Jos sinusta tuntuu, että sinun oletetaan repeävän joka paikkaan, on aika tehdä kalenteri-inventaario. 

Kokous siellä, kokous täällä - eikä yhtään aikaa varsinaiselle työnteolle. Kuulostaako tutulta? Jos, olet ehkä joutunut kokousloukon uhriksi. Ei hätää, ongelmaan on ratkaisu.

Glamour-lehti on listannut helpot tavat nipistää lisää aikaa kalenteriin. Poimimme alle parhaat.

1. Kutista kokouksia. Yleensä kokouksien kestoksi on merkattu tunti, vaikka niissä ei tarvitsisi mennä niin pitkään. Kun ihmisillä on tietty aikaraja, jonka puitteissa tulee toimia, on jälki ja työskentelykin usein tehokkaampaa.

2. Pyydä saada etukäteen tietoon kokouksen agenda ja tieto siitä, miksi sinua tarvitaan paikalle. Joskus saattaa käydä ilmi, että samat tiedot saa sähköpostilla helposti - tai että joku voisi olla parempi osallistuja sinun sijastasi.

3. Älä sovi palavereja peräjälkeen, sillä silloin sinulla ei jää missään välissä aikaa hoitaa muita asioita ja pysyä perillä siitä, mitä muaalla on meneillään.

4. Aloittakaa kokoukset aina ajoissa. Jos joku ei tule paikalle, se on hänen ongelmansa - ja jos tärkeä ihminen puuttuu, kokous perutaan. Ei ole asiallista tuhlata kaikkien kallisarvoista aikaa, eikä kaikkien pidä kärsiä myöhästelijöiden takia.

5. Delegoi - tai peru surutta. Jos sinusta tuntuu, että sinua ei tarvita jossain kokouksessa, voit sanoa asiasta tomerasti, mutta asiallisesti. Pyydä saada kokouksen tiedot jälkikäteen tai pyydä jotakuta menemään puolestasi. Vaikka sinut halutaan moneen paikkaan, lienee tärkeää, että pystyt tekemään työsi kunnialla. Se ei onnistu, jos vietät kaiken aikasi palavereissa.

Lähde: Glamour-lehti

Kilpailut

Uusimmat