Leivo piknikille: Kuohkea focaccia-leipä saa makua tuoreista yrteistä
Rosmariini-focaccia
4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
5 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
5 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
pieni puntti tuoretta rosmariinia
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva siihen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää loput jauhot vaivaten. Lisää vielä oliiviöljy ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
2. Voitele leivinpaperi pullasudilla oliiviöljyllä. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele oliiviöljyllä leivän pinta. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia niin, että leipä saa kauniin, ruskean pinnan.
Vinkki!
Leipä on parhaimmillaan mahdollisimman tuoreena.
Kilpailut
Uusimmat
Presidentinvaaleissa äänesti vilkkaimmin tietty ryhmä - huimat erot ryhmien välillä
Joillain aloilla naisten tuntipalkka on jopa 11–12 prosenttia pienempi kuin miehillä
Jos lähetetty kirje on liian painava postimerkkien määrään nähden, meneekö se perille? Posti vastaa
Maastopalokausi alkanut - varoituksia tullut jo Pohjanmaalle
Karkkivalmistajalta raju kannanotto - katso, mitä Persu's Makeis Sekoomus pitää sisällään
Näytä lisää