Leivo piknikille: Kuohkea focaccia-leipä saa makua tuoreista yrteistä

27.06.2014 15:14 - Heli Thoren

Italialaiseen focaccia-leipään voit halutessasi lisätä esimerkiksi oliivejä tai aurinkokuivattuja tomaatteja.

Rosmariini-focaccia


4 dl vettä

50 g hiivaa

2 tl suolaa

noin 7 dl vehnäjauhoja

5 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:

5 rkl oliiviöljyä

sormisuolaa

pieni puntti tuoretta rosmariinia


1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva siihen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää loput jauhot vaivaten. Lisää vielä oliiviöljy ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.

2. Voitele leivinpaperi pullasudilla oliiviöljyllä. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele oliiviöljyllä leivän pinta. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia niin, että leipä saa kauniin, ruskean pinnan.

Vinkki!

Leipä on parhaimmillaan mahdollisimman tuoreena.

Kilpailut

Uusimmat