Perjantairesepti: Pähkinä-banaanileipä maistuu voin kanssa - ja paranee vanhetessaan
Pähkinä-banaanileipä
100 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 banaania
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
kourallinen pistaasipähkinöitä
kourallinen manteleita
1. Sulata voi. Muussaa banaanit. Sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon sokerit ja muna. Sekoita puulastalla kaikki sekaisin.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan.
3. Rouhi pähkinät morttelissa tai terävällä veitsellä. Lisää taikinaan.
4. Voitele suorakaiteen mallinen uunivuoka. Kaada taikina siihen. Paista leipää uunissa 175 asteessa noin tunnin verran. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Anna leivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta. Niin saat sen takuulla kokonaisena irti.
5. Tarjoa leipä voin kera tai hillojen ja brie-juuston kyytipoikana.
Kilpailut
Uusimmat
Alexander Stubb vihitään kunniatohtoriksi - korkein mahdollinen yliopiston kunnianosoitus
Mehiläislive tulee taas - seuraa läheltä ahkerien pörriäisten arkipuuhia
Nuorten päihteidenkäytössä uusia piirteitä, selviää WHO-Koululaistutkimuksesta
Suomalaisen elokuvaohjaajan elokuva nappasi kaksi palkintoa Cannesissa
Ibe perui yllättäen kesän keikkakiertueensa: "Olen hakenut ammattiapua"
Näytä lisää