Kuva: Fotolia

Upeita rantoja, lumisia rinteitä vai pilvenpiirtäjiä? Listasimme parhaat häämatkakohteet maailmalla

18.07.2016 12:15 - Rea Tallgren

Rakastat sitten luksusta, lämpöä tai lunta, löydät varmasti unelmien kohteen häämatkallesi.

Häämatkan on tarkoitus olla ikimuistoinen ja tunnelmallinen kokemus, joka lähetää hääparia vielä entisestäänkin. Häämatkalla on lupa nauttia ihanista herkuista ja tehdä juuri sitä, mitä pariskunta itse haluaa - on kyse sitten extreme-urheilusta tai rannalla löhöilemisestä. Listasimme yhdeksän kohdetta, joihin lähtemistä ette varmasti tule katumaan. 

1. Acapulco, Meksiko

Kirkkaankorkea ja aurinkoinen taivas on vain yksi Acapulcon valttikorteista. Lämpimässä ilmastossa on helppo ruskettua, ja kirkkaansinisissä vesissä ihanaa snorkalta. Hintataso ei päätä huimaa ja lisäksi Acapulcosta löytyy kaikkea yöelämästä ruokaelämyksiin. 

(kuva: AOP)

2. Las Vegas, Amerikka

Las Vegas on unelmakohde niille, jotka eivät halua viettää lomaansa ainoastaan löhöillen. Unelmien kaupungissa voi pelata uhkapelejä, ja kävellä Las Vegas Stripillä katsellen ja ihmetellen toinen toistaan upeampia hotellikomplekseja. Huipputason hotelleista löytyy kauppoja, hemmotteluhoitoja ja allasalueita, joten kaupungista löytyy varmasti kaikkien makuun jotakin. 

(kuva: AOP)

3. Walt Disney World, eri maissa 

Walt Disney Worldia ei välttämättä miellä ensimmäisenä häämatkakohteeksi, mutta niissä tajotaan myös erilaisia paketteja hääpareille. Jos Disney-elokuvat, hemmottelu ja huvittelu kuulostavat hyvältä kombolta, kannattaa vaihtoehtoa harkita vakavasti. Häämatkalaisille tarjoillaan Disney Worldeissä niin kuumailmapallolentoja kuin hemmotteluhoitojakin. 

(kuva: AOP)

4. Venetsia, Italia

Nauti Venetsian upeasta arkkitehtuurista, tunnelmallisista öistä ja upeista gondoli-ajeluista rakkaasi kanssa. Illallisen voit nauttia vanhoissa ja perinteisissä italialaisissa ravintoloissa ja päivisin kuluttaa kengänpohjia loppumattomilla mukulakivikaduilla. Piipahtakaa paikallisilla jazz-klubeilla tai käykää kuuluisassa kasinossa. Myös klassisen musiikin ja oopperan ystävät löytävät kaupungissa käydessään varmasti mieluisia elämyksiä. 

(kuva: AOP)

5. Alpit, Ranska

Alppien vuoristo kulkee kaikkiaan kahdeksan valtion, Itävallan, Slovenian, Italian, Sveitsin, Liechtensteinin, Saksan, Monacon ja Ranskan läpi. Moni suomalainen suosii alppilomillaan Ranskaa. Alppihotelleissa voi nauttia kylpylöiden hemmottelusta ja laskettelurinteissä puolestaan vauhdin huumasta. Aurinkoisina päivinä lämpötilat hemmottelevat laskijaa ja palkkioksi matkasta jääkin leveän hymyn lisäksi ihana päivetys. 

(kuva: AOP)

6. Parga, Kreikka

Kahdentuhannen asukkaan kaupungissa yhdistyvät italialaishenkinen arkkitehtuuri ja kreikkalainen sydämellisyys. Astele kaupungin sydämessä, eli satamassa, ja nauti tunnelmasta erilaisissa ravintoloissa, jotka tarjoilevat etenkin kaupungin omaa herkkua, eli oliveja. Patikoi, ui ja ihaile värikylläistä arkkitehtuuria. Vuokraa skootteri ja lähde tutkimaan lähikaupunkeja kultasi kanssa. Myös kauniita, pieniä rantoja löytyy, kun uskaltautuu kaupungin ulkopuolelle.

(kuva: AOP)

7. Phuket, Thaimaa

Talvella häämatkalleen lähtevien, mutta lämpöä rakastavien kannattaa suosia paikkoja, joissa on kesä silloin, kun meillä pyryttää lunta. Yksi tällaisista paikoista on Thaimaan Phuket. Vaikka Phuket on suosittu turistikohde, voi sielläkin nauttia omasta rauhasta ja hakeutua rannoille, joissa turisteja ei ole jonoksi asti. Tee venematka lähisaarille, matkusta tuk-tukin kyydissä, nauti klubielämästä, maistele paikallisia herkkuja ja nauti maidonlämpimästä ja kirkkaanturkoosista merestä. 

(kuva: AOP)

8. Valletta, Malta

Lähellä sijaitseva Malta tarjoilee matkailijalle kaikkea arkkitehtuurista ruokaherkkuihin. Vallettasta lomailijat voivat ottaa bussin kuuluisaan Blue Lagoonille, jossa kirkasta vettä näkyy silmänkantamattomiin. Maltan hintataso on samansorttinen kuin Suomessa, ja hotelleja löytyy budjettimatkailijoiden toiveista luksuslomalaistenkin mieleen. 

(kuva: AOP)

9. Barcelona, Espanja

1,6 miljoonan ihmisen Barcelonassa on kaikkea kaikille. Shoppaile, juo viiniä, käy joka ilta eri ravintolassa, nauti vesileikeistä, rusketa itseäsi hiekkarannalla ja ihaile arkkitehtuuria ja museoiden antia. Mitä ikinä haluatkin tehdä, löytyy kaupungista varmasti jotain mieleesi. Myös Barcelonan yöelämä hakee vertaistaan. 

(kuva: AOP)

10. New York, Amerikka

New Yorkissa on kaikkea kaikille. Kaupungista löytyy kauniita puistoja, kauppoja luksustuotteita myyvistä putiikeista pienemmänkin budjetin nälän tyydyttäviin halpoihin kauppoihin. Yövy hotellissa huimissa korkeuksissa ja voit nähdä kaupungin siintävän allasi. New York ei nuku koskaan ja kaupungissa riittääkin tutkittavaa päivien lisäksi myös yöaikaan. Erilaiset klubit ja yökerhot pitävät huolen siitä, että yhdelläkään matkustajalla ei tule paikanpäällä tylsää. 

Lue myös: Morsianten hulluimmat toiveet: "Hän pyysi minua flirttailemaan sulhaselle"

Bauer Media järjestää Suomen suurimmat häät pe 19.8. klo 9. Kolmet häät, kolme radiota - 2,5 miljoonaa häävierasta. Lue lisää aiheesta tästä

Kilpailut

Uusimmat