Kuva: YouTube

Pohjois-Korea jaksaa hämmästyttää - Seikkailijan upea minidokkari leviää netissä

02.08.2016 22:45 - Mika Parikka

Maailman mystisin valtio avaa hiljalleen verhoaan. Vaikka turistit eivät vieläkään saa liikkua vapaasti maan pääkaupungissa, saa siellä jo sentään kuvata. Ainakin sen, mitä viranomaiset antavat.

Yrittäjä ja maailmanmatkaaja Jacob Laukaitis teki sen, josta moni vieläkin haaveilee. Moni sen on jo tehnyt, mutta monia se vieläkin pelottaa. Mies matkusti maailman mystisimpään maahan, Pohjois-Koreaan ja teki retkestään 15-minuuttisen lyhytelokuvan.

On käsittämätöntä, miten vuonna 2016 maailmasta voi löytyä niin sulkeutunut valtio kuin Pohjois-Korea on. Laukaitis halusi videollaan näyttää parhaansa mukaan miltä elämä maassa näyttää. Sanottakoon, että ei Pohjois-Koreassa vieläkään pysty turistina näkemään kaikkea. Viranomaiset käytännössä kuljettavat turisteja busseilla paikkoihin, jotka ovat sallituja nähdä.

Jokainen kuva ja video pitää vielä hyväksyttää viranomaisilla ennen kuin ne saa pitää. Siksi alla nähtävä video on vain raapaisu pintaa. Silti se on kiehtova. 

- Et voi ikinä olla varma mitkä tilanteet ovat lavastettuja, koska viranomaiset näyttävät sinulle vain sen minkä he haluavat näyttää, Laukaitis kertoo. 

Miehellä oli matkalla selkeä tavoite:

- Päämääränäni oli kuvata video siitä, miltä jokainen päiväni maassa näytti kun olin siellä, ja annan sinun tehdä omat johtapäätöksesi kaikesta.

Katso itse miltä video maailman sulkeutuneimmasta maassa näyttää. Mikä on totta ja mikä on lavastettua?

Lähde: UNILAD

Lue myös: Oletko lähdössä lomalle ystäväsi kanssa? 6 piirrettä tekee sinusta täydellisen matkakumppanin

Kilpailut

Uusimmat