Kuva: fotolia

Aino muuttaa perheensä kanssa jopa vuoden välein maasta toiseen: Samassa paikassa tylsistyisin

29.12.2017 20:45 - Henna Koste

Ainon miehen työ vie perhettä ympäri maailman.

Muutto ulkomaille voi olla jännittävä seikkailu. Entä jos mukana muuttaa mies ja pari lasta ja asuinmaa vaihtuu jopa vuoden välein. Suomalainen Aino tietää, miltä se tuntuu. Aino tapasi kyproslaisen diplomaattimiehensä Helsingissä, kun opinnot olivat vielä kesken.

Nyt perhe on kasvanut nelihenkiseksi. Ainolla ja hänen miehellään on 5- ja 7-vuotiaat pojat. Perhe muuttaa miehen työn vuoksi 1-4 vuoden välein maasta toiseen. Tällä hetkellä he asuvat Genevessä neljättä vuotta. Ennen lapsia uuteen maahan tutustuminen oli Ainon mukaan huomattavasti helpompaa. 

- Saatoin hitaasti aloitella arkea. Haahuilin ja tutkin, mikä paikka tämä on. Kun lapset syntyi parin vuoden välein, se muuttui kyllä tosi totiseksi meiningiksi tämä meidän muutto ja asettuminen, Aino perustelee. 

Perhe ei ehdi asettua pitkäksi aikaa myöskään Geneveen. Kesällä on edessä muutto, nyt Sveitsistä Kyprokselle. Vaikka toisinaan Ainosta saattaa tuntua, että hän on virran vietävänä, vie kuitenkin seikkailunhaluisuus voiton.

- Olen tosi utelias. Jos asuisin Suomessa samassa kaupungissa ja kämpässä monta vuotta, ehkä tylsistyisin. Enkä ole vielä löytänyt sellaista paikkaa maailmasta, jossa haluaisin asua loppuelämäni, Aino toteaa.

Cafe au lait -sarjassa pureudutaan suomalaisnaisten elämään ulkomailla. Suositussa podcastissa Suomessa asuva Lilli ja Ranskassa asuva Helena istahtavat virtuaaliseen kahvipöytään eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa.

Kuuntele koko jakso täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Lue myös: Suomalainen Heidi suunnitteli supertähdille asuja Los Angelesissa - paluu Suomeen oli pettymys

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat